Tibusid loetakse sügisel

861

Kalendrisügis algas 22. septembril kell 16.31.

Sügis võib ju olla nii õues, akna taga, mõttes kui meeltes, aga osa ajaarvamist käib ikka omasoodu. Näiteks on tekkinud meile koroonalik ajaarvamine, mis mõjutab igal juhul meid kõiki kas vähem või enam. Aga lisaks on lausa mitmed valdkonnad, kes teatud mõttes oma ajaarvamist alustavadki sügisel, tihti ka lausa lausudes: „Head uut aastat!“. Näiteks etendus- ja haridusasutused alustavad oma hooaega, õppeaastat just sügisel. Suuresti on sedasi ka rahva-, seltsi-, kultuurimajadel ning muudelgi taidlus- ja huvitegevusringidel.

Hoolimata koroonaajaarvamisest, mis kummitab paljusid plaane ning ettevõtmisi, on siiski mõistlik panna see huvitegevus ikkagi käima. Vähemalt kasvõi senikaua, kuni jälle vajadusel hädapidurit tõmmatakse ning ajaarvestus ja toimingud taas segi lüüakse.

On tegevusi, millega juba loomulikult ongi alustatud. Ettevaatlikult, vargsi.

Kõik meie taidlus- ja huviringid nii Reola kultuurimajas, Kambja kultuurikeskuses kui mõnedki sõbrad meie kõrval ootavad aga kindlasti ka uusi liikmeid. Esindatud on meil sellised huvialad, millede seast valida saab: segakoor, meeskoor, kaks naisansamblit, noorte näitering, kaks näiteringi, rahvatants (memmed, kaks segarühma, kolm naisrühma), naiste tantsuline liikumine, laste estraaditants (showtants), õmblusring, löökpillimängijate ansambel.

Kui on huvi, võib esmalt info saamiseks võtta ühendust minuga (Peep Puis). Saan kirjeldada tegevusi täpsemalt, nende piirkondlikkust, anda ringijuhi kontakti.

Kui on huvi uue ringi loomiseks, võta samuti ühendust minuga (Peep Puis). Peame nõu. Eriti ootan mälumänguhuvilisi, et alustada selle seltskonnaga võimalusel kohtumisi. Seltsid/seltsingud, andke teiegi endast teada. Võimalusel teeme koostööd. Sobivaid ruume ja aegu uuteks ringitegevusteks leida on päris raske, aga nõu pidada ikka tasub. Ettepanekud, soovitused, tähelepanekud – kirjutage nendest!

Loovisiksused, kirjutage teiegi, kui on ideid!

Loova mõtlemisega inimesed võivad kohe lähiajal kaasa lüüa meie koduvallale mõnusa tunnuslause ja vallalehele muheda nime leidmise konkursil (vaadake infot kodulehelt). Konkurss kestab ametlikult 15. oktoobrini.

Kultuurisündmused toimuvad aga tasapisi edasi ja kohati jäävad ilmselt ka ära ning kohati toimuvad võib-olla teisiti, kui algselt plaaniti. Jälgige lihtsalt valla kodulehekülge, püüame ikka teavitada.

Järgmine suurem sündmus on plaanitud 1. novembrile – Kambja valla kontsert Vanemuise Kontserdimajas kell 16. Ettevalmistused loomulikult juba käivad. Kas ja kuidas kõik toimuma saab, jääb suuresti sõltuma reeglitest ning piirangutest koroonaajaarvestuses.

Teatejooks piirangutega jätkub.

Olgem hoitud!

PEEP PUIS,
valla kultuurijuht
tel 508 2255,
e-post peep.puis@ylenurme.ee,
kultuur@ylenurme.ee

Kino maale
EelmineMuinastuled paduvihmas
JärgmineEesti esimese WRC ralli võitja selgus Kambja valla teedel