Eelarvestrateegia ootab tagasisidet

689

Kambja valla eelarvestrateegia aastateks 2021 kuni 2024 avalik väljapanek toimub 30. oktoobrist kuni 14. novembrini. Ettepanekuid oodatakse 14. novembriks.

Koostamise lähtealuseks on Kambja valla arengukava aastateks 2020-2030 ja rahandusministeeriumi andmed.

Kambja valla eelarvestrateegia eesmärgiks on tagada valla finantsstabiilsus ning jätkusuutlik areng ja eelarvepoliitika. Eelarvestrateegia annab rahalised orientiirid valla võimalustest arengukavas kavandatud tegevuste realiseerimiseks. Lisaks kohaliku omavalitsuse üksuse enda andmestikule antakse ülevaade ka sõltuvate üksuste kohta (põhitegevuse tulemid ja netovõlakoormused). Kambja vallal on alates 2018. aastast kaks sõltuvat üksust- OÜ Olme ja OÜ Ülenurme Teed.

Eelarvestrateegia koostatakse vähemalt neljaks eelseisvaks eelarveaastaks, mida igal aastal tulenevalt majanduskeskkonnas toimuvatest muutustest korrigeeritakse. Käesolev
eelarvestrateegia on aluseks järgmise aasta eelarve koostamisel.

Kamba valla eelarvestrateegia käsitleb 2021-2024 aasta tegevustulusid, tegevuskulusid,
investeeringuid ja finantseerimistegevust ning nendest lähtuvaid rahavoogusid. Eelarvestrateegia annab ülevaate omavalitsuse finantsseisundist ning võimekusest teenindada olemasolevaid kohustusi. Kuna Kambja valla eelarvestamine baseerub alates 2019. aastast tekkepõhisel süsteemil, on ka eelarvestrateegia koostamisel kasutatud tekkepõhise eelarvestamise metoodikat, eelneva perioodi andmed on võrreldavad.

Eelarvestrateegiaga aastateks 2021 kuni 2024 saab tutvuda Kambja vallaveebis.

 

Kino maale
EelmineVõru mnt renoveerimine
JärgmineTeeremont Nõo ja Kambja valla piiril