Vallavolikogu 20. aprilli istungi kokkuvõte

568

Kambja vallavolikogu istung toimus teisipäeval 20.04.2021. elektrooniliselt veebikeskkonnas. Istungist võttis osa 20 volikogu liiget: Avo Alliksaar, Toomas Arumägi, Irma Drenkhan, Vahur Järv, Anti Kalvet, Ülo Karpov, Toomas Keldoja, Rauno Kiuru, Virgo Kurist, Leho Liiv, Illari Lään, Meelis Michelson, Triin Nõmmistu, Arne Peda, Peep Puis, Rait Rohumägi, Heiki Sarapuu, Urmas Sarja, Ivar Tedrema, Margot Võsokov. Puudus Marek Palusoo.

Istungile olid kutsutud: vallavanem Aivar Aleksejev, vallasekretär Marina Lehismets, vallavalitsuse liige Rahel Tamm ja vallavalitsuse ametnik Riivo Leiten.

Volikogu kinnitas päevakorra 2-punktilisena.

1Õssu küla Kulli detailplaneeringu osaline kehtetuks tunnistamine

Kuulati planeerimisspetsialisti Riivo Leiten ettekannet.

08.03.2021 esitati taotlus tunnistada kehtetuks Ülenurme vallavolikogu 18.05.2004 otsusega nr 44 kehtestatud Õssu külas asuva Kulli maaüksuse detailplaneering Lepiku tee 8a, Lepiku tee 8b, Kulli tn 1 ja Kulli tn 3 kruntide osas. Taotleja avaldas soovi, et ei soovi sellisel kujul detailplaneeringut realiseerida. Nimetatud kruntidel on kehtiv Õssu külas asuva Kulli maaüksuse detailplaneering. Detailplaneering on osaliselt realiseeritud: osaliselt krunditud ning 1 krunt on hoonestatud. Taotluses väljatoodud krundid on detailplaneeringus märgitud Pos 22, Pos 23, Pos 24 ja Pos 25. Kruntidele on määratud ehitusõigused üksikelamu ja abihoone projekteerimiseks ning ehitamiseks.

Planeerimisseaduse § 140 lõike 1 kohaselt on lubatud detailplaneering või selle osa tunnistada kehtetuks, kui detailplaneeringu kehtestamisest on möödunud vähemalt viis aastat ja detailplaneeringut ei ole asutud ellu viima ning kui planeeritava kinnistu omanik soovib planeeringu elluviimisest loobuda.

Detailplaneeringu elluviimist on alustatud, kuid planeerimisseaduse § 140 lõige 2 lubab detailplaneeringu tunnistada osaliselt kehtetuks, kui on tagatud planeeringu terviklahenduse elluviimine pärast osalist kehtetuks tunnistamist. Taotluses esitatud ulatuses detailplaneeringu osaline kehtetuks tunnistamine võimaldab ülejäänud osas detailplaneeringut edasi ellu viia, kuna osalise kehtetuks tunnistamisega on tagatud planeeringukohase teede ja tehnovõrkude väljaehitamine. Samuti ei rikuta planeeringuala ja naaberkinnistute omanike õigusi.

Õssu külas asuva Kulli maaüksuse detailplaneeringu osaliselt kehtetuks tunnistamise otsuse eelnõu edastati arvamuse avaldamiseks piirinaabritele. Arvamuse avaldamise tähtajaks määrati 24.04.2021. Kõik piirinaabrid on edastanud oma nõusoleku detailplaneeringu osaliseks kehtetuks tunnistamiseks.

Võeti vastu otsus nr 145 „Õssu külas asuva Kulli maaüksuse detailplaneeringu osaliselt kehtetuks tunnistamine “ (poolt 20, vastu ja erapooletuid ei olnud). Otsusega tunnistatakse kehtetuks Kulli maaüksuse detailplaneering Lepiku tee 8a, Lepiku tee 8b, Kulli tn 1 ja Kulli tn 3 kruntide osas.

2Volikogu seisukoht Räni alevikus Lõo ja Lõovälja üldplaneeringut muutva detailplaneeringu osas

Kuulati planeerimisspetsialist Riivo Leiten ettekannet.

Planeeringu taotleja soovib kogu ala planeerida äri- ja tootmismaaks, üldplaneeringu kohaselt on osa sellest reserveeritud elamumaaks.

Volikogu nõustus Lõo ja Lõovälja maaüksuste detailplaneeringu algatamise eeltoimingute tegemisega.

3Kambja pääste- ja kogukonnakeskuse hoonest

Repliigiks sai sõna Toomas Arumägi, kes tutvustas volikogule Kambja alevikku kavandatava vabatahtliku pääste- ja kogukonnakeskuse hoone ehitushankega seonduvaid probleeme (ehituse kallinemine).

 


EelmineRally Estonia eduloo alus on koostöö kohaliku kogukonnaga
JärgmineVallavalitsuse istungilt