Tere, hea raamatukogu sõber!

1229
Portreefoto.
Katre Ilmjärv

Olen Tõrvandi raamatukogu direktor ning raamatukoguhoidja Katre Ilmjärv. Raamatukogus töötan alates 2005. aastast. Alustasin Palamuse raamatukogus raamatukoguhoidjana, läbisin kutsekoolituse. Edasi asusin töö kõrvalt õppima Tartu ülikoolis raamatukogundust. Pärast ülikooli lõpetamist 2013. aastal asusin tööle Laiuse raamatukogu juhatajana. Olin Jõgevamaa aasta maaraamatukoguhoidja nominent 2019. aastal.

Meie peres kasvab kolm last, kaks poissi ja üks tüdruk. Kõige vanem poeg on juba oma elu peal, tütar õpib Oskar Lutsu Palamuse gümnaasiumi 11. klassis ja teine poeg õpib sama kooli 6. klassis. Raamatute maailm on meie peret alati ümbritsenud, ka praegu loevad lapsed suurima heameelega.

Mulle meeldib mõelda, et raamatukogudes me kasvatame endile ise lugejaid. Selleks tuleb koostööd teha lasteaedadega ja koolidega. Unustada ei tohi aga ühtegi lugejarühma. Ühtviisi olulised on kõik lugejad. Maailm on kiiresti muutuv, nii muutub ka raamatukogundus ja raamatukogud. Ümberkorraldused ja muutused on vajalikud, et me ei seisaks paigal. Loodan, et meie ühinenud raamatukogud suudavad pakkuda väga head raamatukoguteenust ning meeleolukaid kultuurisündmusi. Raamatukogud teevad koostööd kõikide kultuuri-, haridus- ja muude asutuste ning organisatsioonide ja kogukonnaga.

Kõik ettepanekud koostööks on oodatud.

Kino maale
EelmineVäikeste koolilaste uued kogemused ja algklasside koolipere pilk tulevikku
JärgmineAvalik kiri Külitse elanikule!