Silmarõõmu suvisest lilleilust ja rahustavast rohelusest

756
Ülenurme Teede ja Ökometsa arboristid puid istutamas.

Vallas ringi liikudes hakkab mitmel pool silma õierikkaid ampleid: Õssu külas, Kurepalu tee ääres, Vana-Kuustes, Viljandi maanteel, Ülenurmes Pargi tänava ja Tartu maantee valgustuspostide küljes. Värvikirevad lillekastid rõõmustavad lilleilu hindajate silma Õssu külas, Külitse bussipeatuses, Linnavere tee ringi keskel, Lennu ja Tehnopargi tee ringil, Reola kultuurimaja juures, Ülenurmes Vanamõisa platsil, Aasa Uuetoa mänguväljakul, Männi bussipeatuses. Lillerohkust hooldavad Ülenurme Teed ja Olme. Lilled istutas Taimekuller, amplid pärinevad Hortesest.

Istutatud puud. Kambjalaste silma rõõmustavad Raimond Käsi ja tema õpilaste meisterdatud toredad lillepüramiidid, mis nüüdseks juba ka lopsakalt õide puhkenud.

Kes Ülenurmes kauem elanud, need mäletavad veel, kuidas aleviku ja koolimaja vaheline teeäär oli suurte puudega ääristatud. Ajapikku on sõidutee ja kergliiklustee vaheline haljasala üsna lagedaks jäänud. Ent juunikuu alguses see pilt muutus – Ülenurme Teede ja Ökometsa arboristid istutasid teeääre täis sihvakaid ja tugevaid noori pärnasid. Oma pärna sai ka Tõrvandi lasteaia pere ning asenduspärnakene istutati Ülenurmes Heki tänavas trassipaigaldamisel ettejäänud ja mahavõetud pärna asemele. Niinepuud pärinevad Juhani Puukoolist ja on siiralt hea meel, et nad tegid meie vallale nõnda hea hinnapakkumise.

Nautigem siis rõõmuga pakutavat lilleilu ja täisjõus suverohelust! Aitäh tegijatele!

MAIRE HENNO

Kino maale
EelmineKoduteenindus valla raamatukogudes
JärgmineVolikogu võttis vastu valimisteks vajalikud otsused