Valitsus vähendab kontrollimata avalikel üritustel ja tegevustes lubatud osalejate hulka

349

Valitsus otsustas tänasel kabinetinõupidamisel vähendada COVID-19 leviku piiramiseks nii siseruumides kui ka välitingimustes nakkusohutuse kontrollita üritustel ja tegevustel osalejate piirarve.

Üritustel ja tegevustes, mille eel ei kontrollita külastajate nakkusohutust ehk tõendit vaktsineerituse, läbipõdemise või negatiivse testi kohta, on alates 2. augustist siseruumides lubatud kuni 500 ning õues kuni 1500 osalejat.  Praegu võib sellistel sisetingimustes toimuvatel üritustel ja korraldatavates tegevustes osaleda kokku kuni 1000 ning välitingimustes kuni 5000 inimest.

Üritustel ja tegevustes, kus kontrollitakse osalejate negatiivset testitulemust, COVID-19 haiguse läbipõdemist või COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimist, jääb kehtima senine kord ning sisetingimustes saab seal osaleda kuni 6000 ja õues 12 000 inimest.

Muudatused puudutavad avalikke koosolekuid ja üritusi, sh konverentse, teatrietendusi, kontserte, kinoseansse, meelelahutusteenuse osutamist, jumalateenistusi, muuseume ja näitusi. Lisaks puudutavad nad sportimist, treenimist, noorsootööd, huvitegevust, huviharidust, täiendkoolitust ja täiendõpet, spordivõistluste ning spordi- ja liikumisürituste korraldamist ning kehtivad ka avalikuks kasutamiseks mõeldud saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates.

Piirangud on vajalikud, kuna vaktsineerimisnäitajad ei ole veel piisavalt kõrged ja viiruse levik on ulatuslik. Edasisi piiranguid arutab valitsus edasi järgmisel nädalal.

Kino maale
EelmineTõrvandi aleviku keskusele otsitakse uut arhitektuurilahendust
JärgmineEelmisel nädalal sai üle 22 000 inimese esimese COVID-19 kaitsesüsti