2.9 C
Kambja
Teisipäev, 16.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLiikuv pangakontor ootab kliente ka Kambjas

Liikuv pangakontor ootab kliente ka Kambjas

Liikuv pangakontor ootab kliente ka Kambjas

Pilt mikrobussistEhkki 2009. aasta 21. jaanuari hommikul ei tungelnud vallamaja naabruses rahvamassid ega mürtsunud puhkpilliorkester, saab siiski kirjutada, et teoks sai ajalooline sündmus – Kambjat külastas esimest korda pangabuss.

 

Kui erksavärvilise kuuega väikebuss mõni minut enne kella üheksat Kambjasse jõuab ja kunagise tuletõrjegaraaži kõrval peatub, jääb mulje, et vallakeskus on tardunud täielikku vaikellu – isegi raha ei pane kedagi liikuma.

Väga pikaks piinlik vaikus siiski ei veni – õnneks teeb üks Kesk tänavat pidi suurele maanteele sõitva auto juht väikese haagi ja põikab pangabussi uudistama.

„Ei ole midagi öelda – ajad on ikka kõvasti muutunud,“ hõikab külamees selleks puhuks alla lastud küljeaknast. „Raha tuuakse sulle lausa koju kätte. Ei ole vaja isegi jalgu lumiseks teha.“

Jalad jäävad mehel tõesti lumest puhtaks, sest pangabussiga põhjalikumat tutvumist ta ette ei võta, vaid kiirustab sõitu jätkama. Nõnda on ehk paremgi, sest motoriseeritud pangakontoris kodu leidnud raha sisse- ja väljamaksmise automaadid on sel hommikul millegipärast tõrksad. Masinail on ju masina aru – neile ei mõju seegi, et töökäsklusi jagav asjamees on relvastatud.

Kella kolmveerand kümneks on pangaautomaatide vastupanu murtud ning päevavalgele võlutakse esimesed rahatähed – 250 krooni. Järgmine ja ühtlasi viimane tehing Kambjas on juba suurem – tütar viib emale 3000 krooni pensioniraha.

Pangabuss valmistub juba Kambjast lahkuma, kui üks meesterahvas siseneb bussi tagauksest nn teenindussaali, kus asub ka internetipanga arvuti. Ta tuli telleri jutule, et saada nõu ja abi vajalike lepingute sõlmimiseks. Toivo Ärtis

bilt bussis asuvatest sularahaautomaatidestSwedpanki Lõuna-Eesti regiooni müügijuhi abi Rainer Olt:

Liikuvas pangakontoris ehk Swedbanki pangabussis on olemas automaadid sularaha sissemaksmiseks ja väljavõtmiseks (sularaha väljavõtmine Swedbanki pangakaardiga on tasuta), samuti arvuti internetipanga kasutamiseks.

Bussis on ka abivalmis teller, kes sõlmib kohapeal pangateenuste lepinguid (näiteks konto avamine, pangakaartide taotlemine, internetipanga lepingud jne) ning annab nõu teenuste kasutamise kohta ehk pangabussis saab kõik enamlevinud pangatehingud kohapeal ära teha.

Kõigi teenuste osas kehtib tavahinnakiri, mis on kättesaadav pangabussist ja ka Netipangast www.swedbank.ee.

Ööpäevaringselt on avatud Swedpanki klienditugi numbril 6 310 310.

Loetumad