Päikeseline algus uuele õppeaastale Laululinnu lasteaias

995
Laululinnu lasteaia Eerika majas naerutas lapsi Karl. Foto: Kätli Raudmäe

Laululinnu lasteaia kahes majas tähistati tarkusepäeva üheskoos õues – ilm oli ilus ja päikeseline, justkui tellitud. Laululinnu lasteaia Eerika filiaalis ootas lapsi varjualusel laval pooleldi kaetud laud ja kuulda oli toredat muusikat. Lapseks kehastunud liikumisõpetaja Karl hakkas usinasti endale jalanõusid jalga panema, hambaid pesema ja võileiba meisterdama. See pakkus kogu lasteaiaperele palju nalja. Võileib valmis, läks Karl suure madina ja kolinaga oma ema äratama. Emaks kehastunud Lehelindude õpetaja Kertu virgus vaikselt hommikumantlis, unemask veel pooleldi silmadel ning märkas, et kell on alles kuus hommikul. Karl aga tahtis juba ruttu lasteaeda minna, aga mis jõud teda sinna ajas, ei teadnud ta öelda. Ta küsis abi õue peale kokku tulnud lastelt ja nad arvasid, et lasteaias on hea käia, sest seal saab sõpradega mängida, hästi süüa ja lõunaajal puhata. Karl oli kuulnud, et lasteaias õpitakse mõnikord tähti ja numbreid ka ning lapsed said kaasa mõelda, et milleks need vajalikud on. Edasi tantsisid kõik rühmad koos ühe tähetantsu, et õppimine lõbusamalt läheks. Viimaks kohtusid ema ja uudishimulik laps aga lasteaia direktoriga, kes tutvustas enda ametit lasteaiaperele, tervitas lasteaia kaheksat rühma, jagas Lehelindudele aabitsad, sest nemad on nüüd majas kõige vanem rühm. Direktor lisas, et lasteaial oli ka sünnipäev ja Eerika Laululind sai juba seitsmeaastaseks. Sünnipäeva puhul tegi Nurru šokolaad kõigil suud magusaks ning igale rühmale jagati plakat, mille peale kujundati hiljem imeilus sünnipäevakaart.

Pipi soovis Soinaste lasteaiamajas koos lastega mängima ja õppima hakata! Foto: Kaia Pärn

Laululinnu lasteaia Soinaste majas otsustas Pipi, et nüüd on just paras aeg lasteaeda minna! Tema sõbrad Tommy ning Annika olid rääkinud, et Laululinnu lasteaias saab palju mängida, hästi süüa ja isegi keset päeva magada! Lisaks saavad lapsed pidada jõulu- ja suvevaheaega. Ja oleks ju ebaõiglane, kui Pipi sellest kõigest ilma jääks? Pipi teadmistega polnud muidugi head lood, aga õnneks pole Laululinnu lasteaias tublidest õpetajatest puudust. Ja küll nemad juba teavad, kuidas igast marakratist lasteaia lõpuks õpihimuline, hooliv ja tegus Laululind vormida.

Lisaks Pipile tulid esmakordselt Laululinnu lasteaeda ka kaks rühmatäit uusi lapsi – Ööbikud ja Lõokesed. Üheskoos lubati olla uudishimulikud, rõõmsad ja viisakad. Tihaste rühma õpetaja teadis, et just neid kolme lubadust täites on meil kõigil Laululinnus hea olla.

Kuid teadmistepäev polnud ainus tähtpäev, mida 1. septembril tähistati. Nimelt oli augustis saanud Soinaste lasteaed juba 8-aastaseks. Sel puhul pidas kõne lasteaia direktor Kaia Pärn ning Pipi jagas lahkelt kõikidele lastele magusaid kuldrahasid. Pärast seda lustiti ja nauditi sooja päikest. Kui õppeaasta juba nii lõbusalt algas, kuidas see siis veel lõpeb?

Palju õnne ja toredat uut õppeaastat Laululinnu lasteaia perele!

KERTU STRAZDIN,
Lehelindude rühma õpetaja

ELERI RAJU,
Tihaste rühma õpetaja

Kino maale
EelmineÜG ja Hank-Gerhard Hausenberg edukad TV10 Olümpiastarti sarjas!
JärgmineSee on õhtu, kus me saame päriselt kokku