Mis on ärilaen?

562

Ärilaenu kasutatakse eelkõige investeeringute või pikemaajaliste projektide finantseerimiseks ning harvematel juhtudel ajutise rahavajaduse katteks, näiteks ajutine rahavoogude likviidsus. Ärilaen aitab käivitada ettevõtte tegevust või soetada ettevõtte tegevuseks vajalikku põhivara.

Kui Sinu sihid on suuremad kui Sinu rahalised võimalused, pead leidma täiendavad võimalused oma ettevõtte tegevuse rahastamiseks. Ärilaenu saavad taotleda ettevõtete juhatuse liikmed või ainuomanik ning tagatised sõltuvad laenu üksikasjadest. Tagatiseks võib olla käendus või hüpoteek.

ÄRILAENU PEAMISED EELISED

  • Paindlik maksegraafik. Ettevõtetele antavad laenud on tingimuste poolest tunduvalt paindlikumad kui eraisikute laenud ning tavaliselt kalkuleeritakse intressimäär ning krediidilimiit laenuandja juures isiklikult vastavalt ettevõtte majandusnäitajatele. Kui suuremad pangad võivad tihtipeale noorele ettevõttele ära öelda, siis tagatisega ärilaenu pakkujad on avatud meelega ning mitmed neist võimaldavad näiteks kuni 50 000 eurot üsna hõlpsalt, nähes korralikke majandustulemusi.
  • Soodne intress. Kuna üldiselt on ärilaenu summad suuremad, siis on ka intressimäärad tavaliselt madalamad (alates 10%). Täpne määr arvutatakse aga vastavalt taotleja võimekusele, mis nähtub esitatud dokumentidest.
  • Paindlik sihtotstarve. Enamik laenupakkujaid võimaldab laenata erineva otstarbega, vastavalt sellele, mida soovid teha: valikus on nii käibekapitalilaen, millega saada juurde käibevarasid projekti teostamiseks, arvelduskrediit või isegi hooajaliste tööde laen ja üldine investeerimislaen.

Täpsemat infot ärilaenude osas saab Kambja hoiu-laenuühistu kodulehelt www.hly.ee.

Kino maale
EelmineStatistiline ülevaade volikogu tööst 2020. aastal
JärgmineJuhised, kuidas toetada enda vaimset tervist