Üks tore santimise kuu Rüblikute lasteaias

672
Ritsikate rühma lapsed ja õpetajad ennem orienteerumist. Foto: L. Laube

Oktoobrikuu viimasel reedel tähistas Tõrvandi lasteaed järjest populaarsemaks muutuvat Halloweeni püha. Orienteeruti õuealadel kõrvitsaid otsides ning kõrvitsate juurest leitud vihjetega nuputati, kuhu auhind peidetud. Nii suured kui väikesed Rüblikud olid ennast kostümeeritud ning lusti jagus lausa terveks päevaks!

Ritsikate rühma lapsed ja õpetajad peale orienteerumist. Foto: L. Laube

 

Mardiisa Kristi lastelt mõistatusi küsimas. Foto: K. Veetamm

„Laske sisse mardisandid, marti-marti….“

Nii palusid Tõrvandi lasteaia väike maja värava taga mardilaupäeva hommikul sissepääsuluba kõrvalmaja kaheksa rühma jagu mardimaskides ja kostüümides lapsi.  Pererahvas oli lahke ja lubas selle suure seltskonna eesotsas mardiisa ja muusikaõpetajaga enda õuele.

Oli päris krõbe hommik ja külm oli tõesti juba vaikselt sõrmedesse-varvastesse pugemas, seega alustuseks laulsime ühiselt isegi põsed ja ninad soojaks.

Koolieelikute rühm õpetas kõigile ühe temaatilise mängu – kuidas vanasti viljakotte kaaluti. Seda said julgemad kohe järgi proovida.

Martidel oli mitu mõistatust ka varuks,  näiteks mis või kes võiks olla kuldkera keset koplit? Tegu oli nutika pererahvaga ja kõik mõistatused said õige vastuse.

Koos tantsiti veel üks vahva tants ja mardid soovisid enne minekut lahkele pererahvale palju head ja külvasid nad õnnega üle.

Järgmisel aastal jälle!

Sipelgate rühma õpetaja Egle Tintse

Mardiisa Kristi lastelt mõistatusi küsimas. Pildi autor K. Veetamm

 

Kadriema Annela ja Kadriisa Evelin. Foto: L. Rosin

“ Kadrid tulnud kaugelt kaugeelta…

Kadripäeva tähistamine on vana komme. See on populaarne ka tänapäeval. Kadrideks maskeerivad  ennast nii poisid kui tüdrukud. Kadrid panevad selga valged riided, maskeerivad ära oma näo või meisterdavad ise maski.

Kadrid käivad ikka oma küla peredes. Nii otsustas ka meie  Tõrvandi lasteaia Rübliku väikese maja pere minna seekord  külla oma suure maja sõpradele.

Alustasime teekonda pillimängu ja laulu saatel. Kaasas Kadriema oma punaste põskedega ja valgetes riietes, Kadritita ning Kadriisaga,ei  puudunud ka  pillimees ega  hani.

Pillimees mängis ja kõik said kaasa laulda ning tantsida, kellel vähegi soovi oli. Ka kadrihani vihtus kaagutades tantsu kaasa.

Rüblikute Kadrid. Foto: L. Rosin

Kadriisal oli kaasas ka vits. Seda kasutas ta sellel aastal eriti agaralt, soovides pererahvale ikka tervist. Usuti, et vitsa saamine annab hea tervise. Tervist on meil aga praegusel ajal kõige rohkem vaja. Kadriisa soovis ka pererahvale õnne  ja  külvas õnneseemnetega üle   .

Kadriema  küsis pererahvalt   mõistatusi. Pererahvas oli terane, taiplik  ja rõõmsameelne  . Vastused mõistatustele tulid kärmesti.

Suurt elevust tekitas aga Kadriema titt ,kes ärkas suure nutuga ja õnnetuseks pissis end märjaks. Lahke pererahvas aitas hädast välja, andes kadriperele kuldmündid,  millega  kadrititele uued riided osta.

Sinna lahkesse  perre läheme järgmisel kadripäeval kindlasti uuesti santima. Saime kaasa kotitäie magusaid oranže porgandeid, mis rühma jõudes kadusid nagu imeväel vaagnalt.

Aitäh suure maja pere, meid lahkesti vastu võtmast!

Lepatriinude rühma Kadriema Annela koos oma kadrisantidega.

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt
JärgmineKambja koolis peeti kodanikunädala projektipäeva