Küünlapäev ja tervisenädal Nurmepesas

358
Soe maitsev tee maitses karges talveõhus mõnusasti! Foto: Helle-Riin Linnus

Tere, tere, küünlapäeva,

meie lapse pudrupäeva.

Jõudnud talve poole peale.

Nüüd me päev läeb pikemaksi

raasukene valgemaksi.

2. veebruaril tähistas Ülenurme lasteaed Nurmepesa küünlapäeva ehk talvepoolituspüha. Traditsiooniks saanud soe lõke ootas lapsi enda juurde kogunema. Selle juures tutvustas muusikaõpetaja lastele regilaulu ning Sipelgate rühm haris lapsi küünlapäeva traditsioonide osas. Kas teadsite näiteks, et küünlapäev ennustas ilma jaagupipäevaks?

Aga lõke polnud ainuke, mis lapsi ootas. Ennast oli valmis seadnud end ka lasteaia direktor, kes mängis lastega karuema ja jääkulli. Tegus õppejuht aitas lastel lõkke ääres leiba soojendada ja abivalmis majandusjuhataja koos kokaga vastutas, et mudilased saaksid sooja maitsvat teed juua ning küpsist kõrvale hammustada.

Kui lapsed hakkasid lumelabürindis ära eksima, tuli taas appi muusikaõpetaja, kes kõlava muusikaga ja oma uhke kõlari abil tüdrukud-poisid keerdkäikudest jälle välja juhatas. Liikumisõpetaja juhendamisel said lapsed oma jõu panna proovile kelguveoga.

Küünlapäevale järgnesid kaks väga aktiivset ja sportlikku päeva. Neljapäeval said lapsed paksu lume sees end proovile panna kiiruses ja täpsuses. Liikumisõpetaja mõtles välja nii põnevad teatejooksud, et võistlejate naeru oli kaugele kuulda. Reedel külastasid Mõmmikud ja Pintselsabad tervise tugevdamiseks Limpa Suusakooli ja said selgeks nii mõnegi uue oskuse. Rühmad, kes tol nädalal suusatama ei jõudnud, said nautida lasteaia saalis Lõbusat Diskot.

HELLE-RIIN LINNUS,
Ülenurme lasteaia Nurmepesa tervishoiutöötaja

Kino maale
EelmineAlgab Tartumaa kliima- ja energiakava koostamine
JärgmineURBACT Kambja vallas