URBACT Kambja vallas

368
Noortekeskuse ruum Saue vallas.

2021. aasta kevadsuvel ühines Kambja vald programmiga URBACT. Programm, mis seni oli mõeldud linnadevahelise koostöö tõhustamisele, jõudis Tallinna ja Tartu ülikooli kaudu ka maale. Projektiga liitusid Rae, Saue, Kohila, Viru-Nigula, Elva, Kambja vald ja Narva linn, et teha koostööd ja jagada kogemusi haridusvaldkonnas. Formaat näeb ette nii kogemuste jagamist kui kohtumisi. Projekti eestvedajateks on Katrin Parve Tallinna haridusametist ja Liisi Haas Eesti Kaubandus-Tööstuskojast. Rahastaja on Euroopa Liit.

Kambja valla programmis osalemise eesmärk

Soovime tõhustada koolidevahelist koostööd ja julgustada noori olema ühiskonnas aktiivsed kaasalööjad. Samuti võimaldab haridusasutuste vaheline koostöö pakkuda mitmekesisemaid võimalusi huvitegevusteks. See võimaldaks ka vallal hariduskulusid optimeerida. Projekti lõpuks võiks olla välja kujunenud koostöövõrgustik ja õppeaasta jooksul vähemalt kaks ühist üritust.

Mis me teeme ja teinud oleme

  • Oleme kolm korda füüsiliselt kokku saanud, neljas kord lükkus jälle koroona tõttu edasi.
  • Iga vald koostas oma kogemuste tutvustuse ja seadis eesmärgid projekti lõpuks.
  • Jagasime koos ära teemad, mille tutvustamisele vald peaks keskenduma.
  • Iga vald koostas plaani tegevuste elluviimiseks.
  • Iga vald korraldab ühe kohtumise, kus tutvustab oma parimaid praktikaid.

Meie ja Elva valla teema on lastevanemate kaasamine ja haridusliku erivajadusega lapsed. Kuna ülejäänud vallad on Põhja-Eestist, korraldame oma ürituse koos Elva vallaga.

Mida põnevat ja kasulikku oleme seni teada saanud?

Saue vald

Lisaks Riisipere halduskeskuse, Veskimöldre haridusmaja ja Hüüru mõisa võimalustele korraldati koosloome töötuba, mida viis läbi Rasmus Pedanik Sotsiaalse Innovatsiooni laborist. Saime selgeks, et koostöö aluseks on arusaam koostööpartnerite vajadustest ja loomulikult suhtlemine, suhtlemine… ja ikka suhtlemine.

Rae vald

See vald tegi oma kooolituse veebis – ikka koroona pärast. Kuu aega hiljem käisime meeskondadega tutvumas huvitavate praktikatega Jüri gümnaasiumis, Järveküla koolis ja Võsukese lasteaias. Eriti huvitav oli Võsukese lasteaia tegemisi jälgida, sest nemad tegutsevad nii palju kui võimalik õues – isegi söövad ja magavad lõunaund õues.

MAIA UIBO
valla haridusnõunik

Kino maale
EelmineKüünlapäev ja tervisenädal Nurmepesas
JärgmineMuusikakooli uudised