Uuskasutuskeskuse kaubik teeb 9. aprillil kogumisringi Kambjas ja Ülenurmel

753
Uuskasutuskeskuse kaubik

Uuskasutuskeskuse kaubik tuleb 9. aprillil külla Kambja valda ning peatub asjade uuele ringile andmiseks Kambjas taaskasutustoa ees (Männi 1) kell 10 – 11 ja Ülenurmel Pargi 7 parklas kell 12 – 13. See on hea võimalus kodu lähedal anda liigseks muutunud asjad uuesti kasutusse ning teha nii oma väike panus keskkonda ja aidata ka head teha.

Mida võib tuua?

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtad ja terved rõivad, jalatsid, mänguasjad, kotid ja aksessuaarid, nõud, köögitarbed, spordi- ja hobivahendid, sisustusesemed ja nipsasjad, väiksema kodutehnika. Ära võib anda ka hooajaväliseid kaupu, näiteks väikseks või muidu seisma jäänud talveriideid. Kõige olulisem on, et ese oleks sellises seisukorras, et kellelgi teisel on see võimalik kohe uuesti kasutusse võtta. Uuskasutuskeskus palub mitte tuua katkiseid ja määrdunud asju, sest igapäevaselt ei ole keskusel võimekust suurt hulka rõivaid pesta, katkine ese võib olla aga ohuks järgmisele kasutajale.

Mida mitte?

Kuigi uuskasutuskeskus võtab vastu kõiksugu puhtad ja terved asjad, mis võiksid kellelegi teisele veel rõõmu valmistada, siis on ka mõningad erandid. Turvalisuse kaalutlusel ei võta Uuskasutuskeskus vastu laste turvatoole ja -hälle, samuti kineskooptelereid ja gaasipliite. Kogumisringide ajal ei võta uuskasutuskeskus vastu mööblit, et kõik asjad mahuksid kenasti autosse ära. Puhta ja korraliku mööbli ning suurema kodutehnika uuesti kasutusse suunamiseks saab Tartus ja linna lähistel tasuta järele kutsuda uuskasutuskaubiku, saates pildid esemetest ja enda kontaktid aadressile kaubik@uuskasutus.ee.

Asjad uuele kasutusringile

Uuskasutuskeskus sordib kõik asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse oma kauplustes või abistades abivajajaid koostööpartnerite kaudu. Asjade müüki panekuga katab keskus kaupluste igapäevased ülalpidamiskulud ja võimaliku laienemise üle Eesti. MTÜ Uuskasutuskeskus  on alguse saanud aastal 2004 ning tänaseks on keskusel 16 kauplust üle Eesti.

Tasub teada, et Tartumaal on mugavaid võimalusi asjade uuele ringile andmiseks veelgi. Uuskasutuskeskusel on Tartus kaks kauplust, Annelinnas Kalda tee 24 ja kesklinnas Riia 11, kuhu saab lahtiolekuaegadel tuua liigseks muutunud korralikke asju. Lisaks on eelmisest suvest mugav võimalus asjade uuele ringile andmiseks Lõunakeskuse parklas, kus on 24/7 iseteeninduslikult avatud kogumismaja. Samuti saab asju tuua ära Tasku keskuse uuskasutuskappi.

Toeks abivajajatele

Uuskasutuskeskus toetab koostööpartnerite kaudu suurperesid, kodutuid, pagulasi, naiste tugikeskuseid, loomade varjupaiku. Uuskasutuskeskus varustab käsitöömaterjalidega organisatsioone, kes pakuvad tööd vähenenud töövõimega inimestele. Lisaks teeb uuskasutuskeskus koostööd käsitööliste, õpilasfirmade ja kunstitudengitega. Uuskasutuskeskuse eesmärk on muuta uuskasutamine kõigi Eesti inimeste jaoks arvestatavaks valikuks, et tarbida vastutustundlikult ning hoida keskkonda.

Miks anda asjad uuele ringile?

  • Tuues kodus seisma jäänud kasutuskõlbliku asja ära, väldid selle jõudmist lõpuks prügimäele.
  • Annetades asjad, mida tegelikult igapäevaselt ei kasuta, saad koju ruumi juurde.
  • Teed heateo nii endale kui ka keskkonnale. Meie planeedi ressurss on piiratud, taaskasutamine on keskkonda säästev.
  • Paljudel ei ole võimalik täiesti uut asja osta, seega uuele ringile antud ese võib olla kellegi teise jaoks ainuke võimalus.
  • 16 kauplust üle Eesti, lisaks e-pood aadressil pood.uuskasutus.ee.

Lisateavet leiab: www.uuskasutus.ee.

Kino maale
EelmineValitsus kaotab teisipäevast COVIDi tõendi kontrollikohustuse ja kella 23 sulgemispiirangu
JärgmineNaistepäev Päiksekeste rühmas