Naistepäev Päiksekeste rühmas

713
binary comment

Selle aasta naistepäev möödus Kuuste lasteaia Päiksekeste rühmas eriti tegusalt.

Ettevalmistused selleks naistele ja tüdrukutele oluliseks päevaks algasid juba tegelikult esmaspäeval. Teadagi ju, et oma kätega tehtu on see kõige parem kink, ning seepärast meisterdasid meie rühma poisid kõigile tüdrukutele kaunid kevadised tulbid. Veidi keeruline oli küll seda tööd tüdrukute eest salajas hoida, aga mingil määral see ikka õnnestus.

Naistepäeva hommik algas meil kohe suure torditeoga – mida siis veel pidupäeval süüa! Eks see retsepti lugemine ja selle järgi koogi meisterdamine oli paras ettevõtmine, aga veidi vahukooresed ja moosised näpud aitasid lugemise vaeva kiiresti vähendada. Saime ka kinnitust, et liitriga ikka kuidagi ei õnnestu küpsiseid ja banaane mõõta, aga piima ja vahukoore jaoks sobib see väga hästi. Lõpuks valmisid õppeköögis kolm imemaitsvat küpsisetorti, igaüks veidi erisugune nagu nende tegijadki.

Suud veel järele jäänud vahukoorest magusad, aga juba ootas meid rühmas külaline. Külaliseks oli Tartu ringkonna kodutütarde rühmajuht Kaisa Meus, kes rääkis meile Kaitseliidust, kodutütardest ja noorkotkastest. Erilist elevust tekitasid tema tulepulgad, millest lendasid välja uhked sädemed. Vestluse lõpus lubasid kõik väikesed tüdrukud ja poisid hakata kodutütardeks ja noorkotkasteks ning üks väike tüdruk kutsus Kaisa juba oma sünnipäevalegi.

Lõuna ajal maiustasime kõik omatehtud tortidega ning poisid kinkisid igale tüdrukule lille.

Oli tore ja meeldejääv päev mitte ainult tüdrukutele, vaid ka poistele.

MARGE AASAJÄRV,
Kuuste kooli lasteaia Päiksekeste rühma õpetaja

Kino maale
EelmineUuskasutuskeskuse kaubik teeb 9. aprillil kogumisringi Kambjas ja Ülenurmel
Järgmine„Ilma naisteta on kurb maailm!”