24. veebruaril 2022 muutus senine maailm

599
Ausambamäel - segakoor Läte ning naisrahvatantsurühm Vikertiimer ja Reola naisrahvatantsurühm. Foto: Margus Kriiva

Oli karge hommik. Selge ja puhas, kirgas ning kaunis.

Traditsiooniliselt kogunesid Kambjas Ausambamäel inimesed, austamaks meie vabariigi aastapäeva – Eesti Vabariik 104. Tänan kõiki, kes selle päeva pidulikkusele Kambja vallas kultuuri poolelt kaasa aitasid!

Kõnelesid EELK Kambja Martini kiriku õpetaja Andrus Mõttus ja Kambja vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev. Laulis Kambja segakoor Läte – dirigent Saidi Tammeorg, koormeister Marika Odar. Esinesid Kambja naisrahvatantsurühm Vikertiimer – juhendaja Heleri Kängsepp ja Reola naisrahvatantsurühm – juhendaja Karin Peda. Lõpetuseks kõlas segakoorilt Enn Vetemaa/Ülo Vinteri Laul Põhjamaast, mille saatel naisrühmad tantsisid.

Tänati osalejaid ja kohaletulnuid.

Kambja kultuur tänab oma abilisi:

Arne Peda ja Enn Drenkhan sättisid Ausambamäe inimeste külastuseks väärilisse seisukorda;

Taivo Prants kandis hoolt pidupäeval olulise EV lipu eest;

Raimond Käsi (segakoori Läte bassilaulja) viis Kambja kultuuri nimel kimbud mitmete teiste vallas asuvate ausammaste ja mälestuskivide juurde;

Ausambamäele asetatud pärgade, küünalde, lillede üle valvasid kaks väärikat meest Kaitseliidu Tartu malevast.

Aitäh!

Pidulik päev jätkus võimalusega külastada kinoseanssi Kambja kultuurikeskuses, kus näitasime tasuta Oskar Lutsu samanimelisel jutustusel põhinevat mängufilmi „Soo“.

Kell 14.00 algas Reola kultuurimajas otseülekandena kontsertaktus, mis on järelevaadatav praegugi aadressil https://www.kambja.info/23052/eesti-vabariik-104-kontsert-aktus/. Rõõmustab, et vaatajatenumber tõusis üsna kiiresti 300 kanti; FBs https://www.facebook.com/reolakultuurimaja/ on vaatajaid üle 1000.

Kontsertaktusel esitas hümni Milana Fayzullova, kes võitis hiljuti väga mainekal konkursil Solistica 2022 oma vanuses 3. koha! Noore muusiku esinemist saatis tema juhendaja Ursel Oja.

Kõneles Kambja vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev.

Luulet esitasid Reola kultuurimaja näiteringi Üle Uhti liikmed Kristi Kull, Tiia Kerge, Aive Annusver, Heidi Eit.

Kontserdi solist oli Kait Tamra.

* * *

TOETUSEKS: Reola kultuuriamaja aknad on valgustatud Ukraina lipuvärvides. Foto: Tauri Anni

Oli karge hommik, selge ja puhas, kirgas ning kaunis.

Tegelikkuses olime aga juba kistud sõtta.

Paljude arvamus on, et alates sellest päevast ei ole maailm enam endine.

27. veebruarist on Reola kultuurimaja teise korruse aknad õhtuti-öösiti Ukraina lipuvärvides, väljendamaks möödasõitjaile paljude vallakodanike meelsust.

Mari Talviku kodanikualgatusena aitasime kaasa Punase Risti üleskutsel põhinevale annetuste kogumisele – tegelikkuses saatsime kõik kogutu kultuurimajast teele juba 4. märtsil otse Ukraina piirile.

Aitäh Sulle, Galina Strelovska, seda osa korraldamast!

Kindlasti avame oma kogumispunkti taas, sest abi vajavaid naisi ja lapsi on palju ka meie vallas. Kes on siia elama asunud või asuvad, jäävad mõneks ajaks kindlasti, sest nende kodusid ning kodulinnasid Ukrainas enam ei ole…

Seega tasub mõelda ka taaskasutusele ning üldse kõigele, mis hädasolijaile vajalik võiks olla: lapsevankrid, laste ja täiskasvanute voodid, mööbel, riided, jalatsid, hügieenitarbed ja -vahendid, toit ja toidunõud imikutele/lastele, kööginõud, kodutehnika, kodutekstiilid, tekid-padjad…

Anname edaspidi sotsiaalmeedias teada, kui kodanikualgatus taas meie kõigi abi vajab.

Seniks kaunist kevadet ning hoolivust!

Olgem kõik hoitud!

PEEP PUIS,
valla kultuurijuht

Kino maale
EelmineVallavolikogu 16. märtsi istungilt
JärgmineSoinaste lasteaed otsib oma tegusasse kollektiivi abiõpetajat