Vaheldusrikas veebruar Laululinnu lasteaias

644
Õpetaja pildistas üles kõik Kuldnokad ning lapsed joonistasid enda nukkudele uhked riided selga. Foto: Silja Langovits

Saabumas oli Eesti 104. sünnipäev ning Laululinnu lasteaia Kuldnokkade rühm plaanis korraldada pidupäevase aktuse. Kuid mõnikord juhtub, et asjad ei lähe nii, nagu plaanitud, ja tuleb kiiresti välja mõelda uus plaan. Just nõnda juhtuski tegusate Kuldnokkadega. Covid lõi taaskord laineid ja kogu plaan läks upakile. Kuldnokad aga panid oma nokad kokku ja valmis animatsioon „Eesti Vabariigi sünnipäeva aktus“.

Kuldnokkadel oli olemas aktuse algne kava, mis sobis imehästi süžeeks. Nii otsustasidki Kuldnokad joonistada nukud ning nad paberil ellu äratada. Õpetaja Silja pildistas üles kõikide laste portreed ning lapsed joonistasid enda nukkudele uhked riided selga. Õppisime selgeks luuletuse „Eestimaa laps“ ja Airi Liiva lastelaulu „Eesti laps“. Oma panuse andis ka lasteaia direktor Kaia, kes aktuse tarvis kõne lindistas. Õpetaja Silja monteeris lindistatud ja pildistatud materjali ühtseks tervikuks. 22. veebruaril jõudis kätte aeg tähistada aastapäeva ning Kuldnokad kinkisid igale rühmale Eesti Vabariigi sünnipäevakaardi, kuhu sisse oli kirjutatud QR kood. Selle koodi abil oli kõigil võimalik vaadata animatsiooni ning osaleda Eesti 104. sünnipäeva aktusel.

Põnevat tegevust jagus sel päeval ka õue, kus Noorte Kotkaste Tartu maleva Tornaado rühma esindajad rääkisid enda tegemistest ja näitasid põnevat metsavarustust. Kuldnokad soovisid kõigile päikest südamesse ja rõõmu hinge.

Vaid loetud päevad hiljem toimus Laululinnus jälle midagi põnevat. Tihaste rühmas oli juba tükk aega selline rahutuse tunne, et tahaks nagu midagi teha. Seoses raamatuaastaga lasteaias on Tihaste rühmal hetkel käsil Lotte raamat, hiljuti lugesid nad Pipi toimetustest ja Karlssoni lood said just otsa… Küll raamatutes on kirjeldatud vahvaid seiklusi ja lõbusaid juhtumisi! Sealt tuligi neil mõte ka ise veidi lustida ja tembutada. Kuna Karlsson on ju maailma kuulsaim tembutaja, siis otsustasid Tihased teha lõbusa Karlssoni mängupeo. Veebruari viimasel päeval saigi igaüks kehastuda mõneks tegelaseks – oli Karlssoneid, Väikevendasid ja Vaimud olid ka kohal, preili Sokust rääkimata. Elusuuruses Karlsson tuli kohale ja tegi lastega igasugu tempe – kollitas uste taga ning tegi pauku. Siis kutsus Karlsson kõiki lapsi mängult katusele ja koos mindi saali liikumisõpetaja Karliga takistusrada ületama. Tee Karlssoni majani oli väga pingutust nõudev! Kuigi preili Sokk ei olnud selle kõigega rahul, pakkus ta siiski kõigile lõpetuseks kaneelikuklikesi. Pidu lõppes huilates lõbusas diskomöllus. Nii et soovitame kõigil vahepeal veidi tembutada, siis on pärast rahulikum!

Kuldnokkade õpetaja SILJA LANGOVITS,
Tihaste õpetaja MAIMU PÄRN

Kino maale
Eelmine„Ilma naisteta on kurb maailm!”
JärgmineRMK teeb Kambjas üraski tõrjeks raieid