Norras loodetud tulemusi ei suudetud välja lasta

737

22. märtsil jõudsime tagasi Euroopa 2022 meistrivõistlustelt õhkrelvadest laskmises. Ametlikult nimetatakse võistlust 10 m distantside tšempionaadiks. Võistluse korraldajamaa oli Norra. Võistluspaigaks 18.-28. märtsini tohutu suur Hamari Vikingskipet Olümpiahall.

Samas rajatises selgitati Lillehammeri taliolümpia kiiruisutamise maailma parimaid 1994. aastal. Paljudele on ehk teleülekannetest meelde jäänud tookordne norrakate lööklause „Koss is the Boss“. Nende uisutamise sangar võitis just samas hallis maailmarekorditega 3 olümpikulda. Tänaseks on Johann Olav Kossi auks nimetatud sealne konverentsisaal.

Need noored, kes sellel aastal Eestit esindasid juuniorite võistlustes, polnud siis veel sündinudki. Tartumaalt oli võistlemas kuus noort laskurit püstoli ja püssiharjutustes.

Osa püssivõistkonnast moodustasid meie vallast Karel Udras, Kahru Männik, elvalanna Marleen Riisaar ja Rapla neiu Susanna Sule. Erinevalt eelmisest aastast oli COVID-tõrje meetmed olnud leebemad. Olime saanud plaanipärasemalt treenida ja võistelda. Kõigi nelja noore varasemad tulemused lubasid eeldada paremaid kohti võistlusprotokollis. Paraku kõik meie grupi liikmed lasksid pisut alla võimete. Oodatud meeldivaid üllatusi ei juhtunud.

Karelile oli see teistkordne osavõtt nii kõrgetasemelisest võistlusest, Kahrule debüütetteaste.

Individuaalarvestuses sai Karel seekord 47. ja Kahru 49. koha. Segapaaride võistluses Karel koos Susannaga 28. ja Kahru Marleeniga 30. koha. Treeneritena juhendasid noori Elva laskespordiklubi juht Karl Kontor ja Aivo Roonurm.

Täname meie noormeeste toetamise eest Kambja vallavalitsust, Tartumaa spordiliitu, kaitseliitu ja muidugi mõlema noormehe vanemaid.

Aivo Roonurm
treener

Kino maale
EelmineÜlenurme gümnaasiumi direktori ametikohale kuulutati välja avalik konkurss
JärgmineMunapühade aegu Omniva pakivedu ei toimu