-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKui me aasta pärast Kambjas jälle kohtume

Kui me aasta pärast Kambjas jälle kohtume

2 naist, peojuht ja esineja teineteist tänamas.„Usu, headus on rõõm, mida jagades hing muutub rikkamaks!“ – just sellise moto all toimus 10. aprillil 2010 järjekordne võrratu naisansamblite kevadkontsert Kambja Lüüra.

2 naist, peojuht ja esineja teineteist tänamas.„Usu, headus on rõõm, mida jagades hing muutub rikkamaks!“ – just sellise moto all toimus 10. aprillil 2010 järjekordne võrratu naisansamblite kevadkontsert Kambja Lüüra.

See traditsioon sai alguse 2006. aastal Tartumaa naisansamblite kevadkontserdist. 2007. aastal toimus esimene Kambja Lüüra, tänavune pidu oli seega juba nejas.

Kontserti alustasime kõik koos vanahärra Jaan Sõrmuse loodud „Kevadlauluga“, eeslauljateks Kambja naisansambel Lüüra, kelle juhendajaks Anu Ird.

Mõned ansamblid, näiteks Ilmatsalu ja Kambja, on tegutsenud juba üle 40 aasta, kõige nooremad esinejad alustasid oma tegevust alles möödunud aastal.

Laulude vaheaegadel pakkus silmailu Gandharvika, kes esitas india tantse.

Loomulikult ei saanud me läbi meesteta – Põlva meeskoor oli kohal oma täies koosseisus.

Peagi oli kontsert lõppenud. Ansamblite juhendajaid tänati puidust meisterdatud lüüra ja tänukirjaga.

Kuna minu ansambel Mis Sest oli käinud eelmisel päeval Tuhala nõiakaevu purskamist vaatamas, siis kontserdi korraldajale Pillele lillkorvi üle andes ma laususin: “Tuhala nõiad palusid edasi anda parimad tervitused ja edusoovid järgnevateks kohtumisteks!“. Pille vastas: “Hea, et nad luuda ei saatnud!“.

Siis läks lahti repertuaari vahetamiseks, sest toredaid laule oli ohtrasti. Sel ajal, kui ansambel Tiigrikutsu oma pillid ja võimud häälde panid, lõbustas koosolijaid õhtujuht Margo Hussar naljakate küsimustega.

Peagi kutsus meeleolukas muusika meid tantsupõrandale.

Suured tänud Pillele! Kambja Lüüra on tõeliselt vahva ja hästi korraldatud. Igal aastal ootame, et mis tantsustiili meile tutvustatakse ja milline meestekollektiiv meid üllatab. Jõudu ja jaksu Sulle, Pille, ja hoia ikka naeratus suul ning pea püsti!

Kui me aasta pärast Kambjas jälle kohtume – koos siis kevadlaulul laskem kõlada!“ (Jaan Sõrmus, „Kevadlaul“)

Milje-Küllike Muttik,
Elva lauluansambli Mis Sest juhendaja

Loetumad