Kambja valla tulevik on liikumisvõimaluste mitmekesisus

946

Laienenud on liikumisvõimalused Kambja vallas. Huvilised saavad kasutada Bolti elektritõukerattaid ning ajapikku lisanduvad veel täiendavad võimalused.


Kambja vallas saab laenutada Bolti elektritõukerattaid.
Allikas: Maa-amet

„Kambja vald soovib pakkuda oma elanikele igakülgseid liikumisvõimalusi nii vallas kui lähiümbruses, mistõttu proovime oluliselt laiendada avaliku transpordi võimalusi,“ sõnas vallavanem Argo Annuk.

Bolti elektritõukerattaid on võimalik kasutada juba täna Tartu Ringtee ringristmikust Ülenurme Coopini, hõlmates Ülenurme Gümnaasiumi ja Eesti Põllumajandusmuuseumi piirkonda. Rataste parkimisalad asuvad coopi parklas ja gümnaasiumi kõrval asuva varasema bussipeatuse juures, kuhu on paigaldatud ala tähistavad betoonpoolkerad.

Elektritõukerataste rendipiirkond laieneb samuti Tõrvandi ja lennuakadeemia vahelisele alale, kus laenutuspunktid on leitavad Tõrvandi Raamatukogu, Tõrvandi Coopi ning Eesti Lennuakadeemia läheduses asuva Lennu tee bussipeatuse juurest.

Tõukeratastega liiklemisel tuleb pidada kinni Bolti kümnest lihtsast reeglist ohutuks sõitmiseks: järgida tuleb liikluseeskirju, kanda tuleb kiivrit, sõita tuleb üksi, olla hoolas parkimisel, valida tuleb ohutu sõidukiirus, sõitmisel tuleb kasutada rattateid, tuleb olla tähelepanelik, allamäge sõites tuleb olla eriti hoolas, järgida tuleb teede olukorda ja sõita tuleb sujuvalt.

Bolti tõukerattaga sõitmiseks peab olema vähemalt 16 aastat vana.

Lisaks elektritõukerataste rentimise võimaluse pakkumisele, ühineb Kambja vald lähikuudel ka Tartu rattaringlusega.

Bolti tõukerataste rentimisest leiab lisainfot SIIT ja kümnest lihtsast reeglist kirjutab tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev pikemalt SIIN.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineVallavolikogu andis loa munitsipaallastehoiuteenuse ruumide ja lasteaiateenuse moodulite riigihanke korraldamiseks
JärgmineEmadepäeva nädal Metsvintide rühmas