Emadepäeva nädal Metsvintide rühmas

331
Fotod: K. Grosnõi

Emadepäeva nädal Metsvindi rühmas oli täis saginat, elevust, ootust ja põnevust. Esmaspäev algas sellega, et lõpetasime emadepäeva kingituse valmistamise. Emadele kinkide tegemisega alustasime tegelikult juba aprilli keskpaigas, kui lapsed pistsid suvikõrvitsa seemned mulda. Maikuuks olid seemnetest sirgunud taimed, mis vajasid juba ruttu-ruttu suuremat kasvupinda.

Esmaspäeval jäigi ainult veel emadele kaart teha. Teisipäev algas sellega, et Metsvintidele tuli külla Arvin Ulfi ema, kes tutvustas meile oma tulevast ametit – radioloogiatehnik. Lastele näidati pilte tehnikast, millega tehakse erinevaid protseduure radioloogias. Kaasa oli võetud suur skeletiplakat, mida üheskoos uuriti. Kolmapäeval käis Metsvintidel külas Sirelli ema, kes tutvustas meile oma tööd – kondiiter. Ka lapsed said ise proovida, kuidas kondiitrid voolimismassist kauneid kujukesi voolivad. Sirelli ema valvsa pilgu all valmisid lastel suurte nunnude silmadega konnad. Neljapäeval käis meil külas Georgi ema, kes tutvustas tervishoiuvaldkonda. Lapsed said riietuda arstideks, praktiseerida elustamist lapsesuuruse elustamisnuku peal, kasutada stetoskoopi, näha veenivere võttu, korrata üle hammaste tervise põhitõed.

Emadepäeva nädal lõppes sellega, et kutsusime emad lasteaeda. Andsime üle kingitused, üllatasime emmesid luuletusega, meisterdasime üheskoos emme nimega käevõrud, maiustasime ning mängisime rühmas laste lemmikmänge.

Suur tänu kõikidele emadele, kes muutsid meie hommikupoolikud põnevaks ning said osaleda emadepäeva tähistamisel!

Metsvindi rühma õpetajad Krista ja Kaia

Kino maale
EelmineKambja valla tulevik on liikumisvõimaluste mitmekesisus
JärgmineVallavolikogu maikuuistung