Raamatukogurahvas läks metsale appi

667
Metsaistutamine läheb kohe lahti. Foto: Hele Ellermaa

Käimas on raamatukogude aasta ja raamatukogurahval käed-jalad õige mitmel rindel töid-tegemisi täis. 11. mail asusid 37 tublit Tartumaa raamatukoguhoidjat kodumaakonna loodusrikkust suurendama, korraldades Järvseljal metsaistutustalgud „Abiks metsale“.

Ettevõtmise hingeks olid Järvselja raamatukogu juhataja Ene Runtel ning SA Järvselja õppe- ja katsemetskonna metsaülem Tanel Piir, kes hakatuseks meile Järvselja õppemajandi nüüd juba üle 100 aasta pikkust põnevat ajalugu tutvustasid.

Järgnes põhjalik instruktaaž ja läkski lahti hoogne istutustöö, mille indu ei kahandanud ka väike vihmasabin. 1,8 ha suurusele langile sai kasvama üle 4000 kolmeaastase kuuseistiku. Nii talgulised kui juhendaja Tanel olid tehtuga rahul, tõhusat tööd jäid meenutama ühispilt ja väike infotahvel langiserval.

Tänutäheks ootas töötegijaid Järvselja jahilossis talgusupp. Päeva looduslähedast meeleolu aitas süvendada kohtumine 2021. aasta Juhan Liivi luuleauhinna laureaadi Berit Petolaiga, kes kohvi ja koogi kõrvale nautimiseks lahkelt oma uusimaid südamlikke loodusvärsse esitas.

Enne lahkumist heitsime pilgu pisikesse, kuid tõenäoliselt kõige rikkalikuma metsandusalase kirjanduse riiuliga maaraamatukokku ning koduteel külastasime muidugi ka tänavusel Euroopa aasta puu tiitli konkursil auväärse 13. koha saavutanud ligi 370-aastast majesteetlikku Järvselja kuningamändi.

Kambja valla raamatukogusid esindasid metsaistutustalgutel Tiiu Renno Tõrvandist, Mare Helstein Kambjast ja Heli Nemvalts Kuustest. Täname toreda ettevõtmise korraldajaid ning soovime oma kuuselastele jõudsat kasvamist ja pikka iga!

HELI NEMVALTS
Kuuste raamatukogust

Kino maale
EelmineVallavalitsuses asus tööle kommunikatsioonijuht
JärgmineKevadlaadal Mai Kelluke vahetati mõtteid valla tuleviku teemadel