1.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPolitsei: On päramine aeg hakata kandma helkurit

Politsei: On päramine aeg hakata kandma helkurit

helkurid karbisPolitsei ja Piirivalveameti teatel on saabunud kriitiline aeg helkuri riietele kinnitamiseks, kuna suurem osa liikluses liikumisest toimub juba pimedas.

helkurid karbisPolitsei ja Piirivalveameti teatel on saabunud kriitiline aeg helkuri riietele kinnitamiseks, kuna suurem osa liikluses liikumisest toimub juba pimedas.

“Kõige hoolsamalt peavad enese märgatavaks tegemisse suhtuma asulavälistel teedel liikuvad jalakäijad ja jalgratturid. Maanteel on sageli ainsaks valgusallikaks autotulede valgusvihk, samas sõidavad juhid tunduvalt kiiremini kui asulas. See tähendab, et õnnetuse juhtumise tõenäosus on suurem ning võimalikud tagajärjed kordades rängemad,” ütles Riho Tänak PPA korrakaitsepolitseiosakonnast.

Politsei pöörab alates esmaspäevast oma tegevustes erilist tähelepanu just maapiirkondadele, selgitades helkuri kandmise tähtsust ja õpetades seda õigesti kandma. Samas juhitakse ka asulates jalakäijate tähelepanu helkuri vajalikkusele ning tuletatakse meelde, et alates 1.01.2011 on helkuri või valgusseadme kandmise kohustus kõigil pimedal ajal liikuvatel jalakäijatel.

Oktoobri algusest jagab politsei asulavälistel teedel liiklejatele ka tasuta helkureid ning Maanteeamet on taaskäivitanud helkur.ee portaali, mille kaudu saab teistele postiga helkurit saata.

2009. aastal liikluses elu kaotanud 24 jalakäijast 10 hukkusid pimeda ajal valgustamata maanteel liikudes. Neist kaheksal puudus helkur.

Loetumad