Euroopa meistrile ei olnud Ülenurme Gümnaasiumi 25. laskevõistlustel Eesti laskuritest vastast

1324

Ülenurme koolis on laskevõistlusi peetud alates lasketiiru avamisest, tegevusloa saamisest algul gümnaasiumi (keskkooli) korraldusel, hiljem spordiklubi loomise järel spordiklubi läbiviimisel. Võistlused on toimunud järjepidevalt, vahele ei ole jäänud ükski aasta. Selle aja jooksul on sajad noored võistelnud meie tiirus. Paljudele on see olnud esimeseks tulirelvavõistluseks elus.

Aegade jooksul on meil võistelnud nendel võistlustel paljud tegijad, kes hiljem on võitnud MM- ja EM-medaleid täiskasvanute ja juunioride hulgas, võistelnud olümpiamängudel. Kuulsaim neist on kindlasti Peeter Olesk, samuti Tuuli Kübarsepp, Argo Kurg, Aimar Lints, Erki Sillakivi, Mihkel Kasemets, Allan Mürk, Karina Kotkas. Võib kindalt väita, et vähemalt viimased 25 aastat on Lõuna-Eesti noorte laskurite tee Euroopa ja maailma tiitlivõistlustele käinud läbi Ülenurme tiiru. Meie oma võistlustelt alustanutest on neljal korral kokku osalenud EM-võistlustel Anette Caroline Kõre ja Mario Merirand. Neli noort on täitnud meistrinormi. On püstitatud Eesti noorte ja juunioride rekordeid, võidetud kümneid igat värvi medaleid noorte, juunioride ja täiskasvanute Eesti meistrivõistlustelt. Ülenurme vald renoveeris lasketiiru ja uuendas sisustuse kolm aastat tagasi, see lisas võistlusele pidulikkust.

Ülenurme tiirus peeti 20.-22. aprillil 25. gümnaasiumi laskevõistlusi. Meie võistluse osavõtjate arvukusele seab piirid tiiru mahutavus. Viiel laskerajal väga palju osalejaid mitmel laskealal tulejoonele ei pääse. Võimalik variant on pikendada võistluspäevade arvu ja päeva pikkust. Võimalik on võistluse taset tõsta osavõtjate valikuga. Meie suureks rõõmuks vastas positiivselt kutsele Läti tugevaim – Dobele laskespordiklubi. Sealse klubi liikmed on viimasel 7 aastal võitnud juunioride Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt igal aastal medaleid, sealhulgas ka kuldseid. Lisaks ka noorte olümpialt neli aastat tagasi pronksmedal. Teistel aladel võistlesid meie tavapärased sõprusklubid: Põlva nii püssi kui ka püstoliga, Valga ja Väike-Maarja püstoli- ning Elva püssialadel. Kõrgeklassiliste tulemuste eest hoolitsesidki lätlased. Eelmise aasta Euroopa meister Ernests Erbs võitis juunioride seas spordipüstoli ringmärgi ja ilmuva märgi võistluse vastavalt 287 ja 291 silmaga. Harjutuse mõlema poole liitmise summa – 578 silma – ületab meistrinormi kolme silmaga. Aasta tagasi võitis ta maailmajao kulla 583 silmaga.

Teised võitjad olid Marianne Tavits Elvast, Õnne-Liisi Viidas Väike-Maarjast, Kirill Lepman Valgast, Rihards Zorge Dobelest ning ülenurmelased Adele Karolina Kõre, Lauri Lopp ja Kairi-Liis Roonurm.

Võistluste taset arvestavalt olid kolm kohtunikku rahvusvahelise kategooriaga.

Meie juubelivõistlusi toetasid Kambja vallavalitsus, Tartumaa Spordiliit, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Ülenurme gümnaasium, OÜ Masinateenus, OÜ Estplus, OÜ ZEP Service. Suur tänu osalejatele ja toetajatele!

AIVO ROONURM,
laskmistreener

Kino maale
EelmineBirgit Paidre Euroopa 2018 meistrivõistlustel
JärgmineAbiks kuriteo ohvrile ja tema perekonnale