0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAarike hooldekeskus rajas oma veetöötlusjaama

Aarike hooldekeskus rajas oma veetöötlusjaama

Veetöötlusseadmestik.Tänavu suvel rajatud veetöötlusjaama hoone ning sellesse paigaldatud joogivee puhastamiseks vajalik tehnoloogiline süsteem tagavad kvaliteetse joogivee Aarike hooldekodu klientidele, töötajatele ja kortermaja elanikele – veidi enam kui kolmveerandsajale tarbijale.

Kui seni paiknes Aarike puurkaev kaevurakkes ja oli maapinnaga tasa, siis nüüd ilmestab kaevu asukohta maapinnal nägus majake, millesse on rajatud veetöötlusjaam (aereerimissüsteem, doseerimissüsteem, rauaeraldusfilter, vajalikud pumbad, kogumismahuti, hüdrofor ja muud abiseadmed. Veetöötlusjaama rajamise peamiseks eesmärgiks oli vajadus saavutada Aarike puurkaevu joogivee rauasisalduse vastavus kehtestatud normile, mida seni ületati enam kui kaheksa korda.

Veetöötlusjaama rajamiseks eraldas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus 36 821,20 €, Aarike hooldekeskuse omaosalus oli 6497,86 €.

Toivo Ärtis

Loetumad