Õunakeste viimased seiklused Kambja lasteaias

380
Kambja lasteaia Mesimumm Õunakeste rühm lasteaeda lõpetamas. Foto: Kaisa Tatrik

Viimane aasta Kambja lasteaias Mesimumm on olnud Õunakeste rühma koolieelikutele lõbus ja tegus.

Tegime tutvust tulevase esimese klassi õpetaja Merike Näkiga. Sõitsime rongiga Elvasse, kus meie matk jätkus Väikesel väerajal muinasjutu tegelaste kujukesi otsides. Tegime ka ise metsarajale looduslikust materjalist kunsti. Külastasime Haraldi isa tema töökohas Nõo rannahallis, kus saime trenni teha, mängida ja liivas niisama hullata. Uurisime Tartus loodusmuuseumis Eestis elavate loomade elu ja olu talvel. Kahel korral viis tee meid jääajakeskusesse, kus kohtusime jõuluvanaga ja lemming Lempsiga. Nägime nii vanu kui ka uusi väljapanekuid. Õppisime Tartu Limpa suusakoolis suusatamise algtõdesid ja rakendasime neid kohe Tartu virtuaalsel laste suusamaratonil Kambja staadionil. Seal samas võtsime sügisel osa Tallinna virtuaalsest laste jooksumaratonist. Kõik oli nagu päris, lapsed said isegi medalid kaela.

Aasta jooksul oleme lastega ka kokkamist harrastanud. Laste valvsate pilkude all ja virkade käte abiga valmisid leib, marineeritud sibulad, pannkoogid ja isegi kotletid – taigna valmistamisest ja küpsetamisest kuni söömiseni – oli ikka maitsev küll. Niimoodi lõbusalt seigeldes ja tegutsedes said selgeks lugemine ja arvutamine, sõpradega arvestamine ja üksteise abistamine.

Kevad tõi Mesimummi lasteaias pereheitmisaja. Sügisest alates oli palju laulude, tantsude ja luuletuste õppimist. Mai kuu viimasel reedel, pidulikul lõpupeol Kambja kultuurikeskuse saalis said Õunakesed oma vanematele ja kõikidele sõpradele, külalistele veel viimast korda koos esineda. Oli natuke ärevust, veidike rõõmupisaraid, toredat taas kohtumisrõõmu meie kahe armsa endise rühmakaaslasega, palju lilli ja kallistusi. Täname väga kõikide laste peresid viie aasta jooksul arenenud usalduse ja hea koostöö eest.

Rühma õpetajad Kersti, Helgi ja Merlin.

Kino maale
EelmineTerviseamet lõpetas tervishoiualase hädaolukorra
JärgmineVallatöötajad vastasid Reola perepäeval vallakodanike küsimustele