Memme-taadi pidu tõi osalejaid kokku kõikidest kantidest

857
Fotod: Marko Ojakivi

Pühapäeval, 21. augustil toimus Kambja Kultuurikeskuses üle mitme aasta memme-taadi pidu, mis tõi kokku enam kui poolsada peolist valla kõikidest kantidest. Peomeeleolu aitas luua lõõtsamees Toomas Ojasaar. Põneva kavaga esinesid Margot Võsokovi Võimlemisklubi Ülenurme laste- ja noorteklassi võimlejad ning individuaalvõimleja Angelina-Maria Kukk. Peolised said osa ka tantsukool Tango õpilaste etteastest, juhendajateks Veiko Ratas ja Kairi Paama. Meeleoluka kavaga astusid üles segarahvatantsurühm Päkkpöörd liikmed. Ettekandega esines Kambja valla perearst Igor Junkin, kes rääkis vererõhust ja selle mõõtmisest, kolesteroolist, diabeedist ja tervislikest eluviisidest. Ta tuletas meelde, et nii vaimse kui füüsilise tervise hoidmiseks on iga päev tarvis mitu tuhat sammu teha. Söömisharjumuste kohta ütles Igor Junkin, et eriti tasub jälgida piimatoodete tarbimist. „Sellisel juhul läheb alla ka kolesterool, kui see muret valmistab,“ ütles Junkin.

Esinemiste jälgimise kõrval said kohalolijad mõõta vererõhku, tutvuda toodete ja teenuste väljapanekutega ning hankida infot. Nii sai rohkem teada Estkeer OÜ tegemistest: nemad puutuvad kokku nii eakate koduhoolduse kui kõikide teiste probleemidega sotsiaalhoolduses. Ettevõte pakub hooldus- ja väljakutseteenust, koduõendust, transportteenust, psühholoogi või nõustaja abi, asjaajamist, kodukohandust, kodu ja krundi korrashoidu jms. Ettevõtte turundusjuht Ave Kütt sõnul on Kambjas tänu heale koostööle vallaga tuldud toime kõikide valdkonnaga seotud probleemide lahendamisega.

Vererõhu mõõtmise kõrval tutvustas iPharma esindaja Liina Kisand vererõhu preparaate ja D-vitamiine. Lisaks said huvilised tutvuda nutika Nublu anduriga. See on uuenduslik suitsu- ja vinguandur, mis kutsub abi ka siis, kui kedagi kodus pole ning annab turvafirma G4S juhtimiskeskusele ohust märku. Nii suitsu- kui vingugaasi andur on kohustuslik igas majapidamises.

Kõikidele peol osalejate kingiti eesolevat pimedamat aastaaega arvestades valla sümboolikaga helkur ning Tõrvandi ja Ülenurme lasteaia laste poolt mälestuseks tehtud kaardid.

Peo lõpus soovis päevajuht, volikogu sotsiaalkomisjoni liige Kati Kümnik, kõikidele head koduteed ja suve jätku ning kohtumiseni järgmisel peol.

Marko Ojakivi

Kino maale
EelmineVallavolikogu kiitis heaks Tartu linna ühistranspordi laienemise Kambja valda
JärgmineKüberturvalisus eakatele – internetis ohutult liiklemine igas vanuses inimestele!