In memoriam Rahel-Edith Peetsalu

565

Lehed langevad. Pihlapuu leegitseb leina. Meie seast on manalateele läinud lugupeetud õpetaja, ema ja vanaema Rahel-Edith Peetsalu.

Rahel-Edith sündis kristlikku perre 8. märtsil 1942. aastal Petseris. Saatuse tahtel tuli sünnikodust alatiseks lahkuda. Koliti Tartusse Supilinna. Emajõe-äärne maastik kujundas sõbrasuhte loodusega.

Kooliteed alustas Rahel-Edith 1949. aastal Tartu Linna XI Mittetäielikus Keskkoolis, mis oli tütarlaste kool, ja jätkas Tartu I Keskkoolis kuni 1960. aastani. Lisaks lõpetas töökas neiu ka muusikakooli akordioni erialal ja spordikooli võrkpallitreeneri ja kohtuniku kvalifikatsiooniga.

Õpingud jätkusid Tartu Pedagoogilises Koolis ja Tallinna Pedagoogilises Instituudis, mille lõpetas kaugõppes 1975. aastal. Esimeseks töökohaks sai Saadjärve 8-klassiline Kool. Rahel-Edith abiellus 1965. aastal ja koos abikaasa Jaaniga on nad üles kasvatanud ning hariduse andnud kuuele lapsele. Teda tunnustati 1980. aastal I järgu emamedaliga.

1984. aastal sai Rahel-Edith Peetsalust Ülenurme Keskkooli klassiõpetaja ja pärast Tõrvandi Algkooli valmimist edutati ta sinna õppealajuhatajaks. 1989. aastal pälvis Rahel-Edith töö eest Ignatsi Jaagu medali ja 1995. aastal sai temast aasta õpetaja.
Rahel-Edith Peetsalu töökus, lahkus ja õpilasi toetav suhtumine kajastub tema deviisis „Iga last saab hooliv õpetaja õpetada vähemalt rahuldavale hindele“.
Ülenurmelaste kogukond on kaotanud suurepärase, tööka ja salliva inimese. Langetame leinas pea.

Avaldame kaastunnet perele.

Ülenurme Gümnaasiumi pere

Kino maale
EelmineSündmusterohke sügis Vana-Kuustes
JärgmineVeipimine – süütu maitsega pulk või sõltuvust tekitav lõks?