Sündmusterohke sügis Vana-Kuustes

371
Kambja Ignatsi Jaagu kooli õpilasorkester Kuuste kooli sünnipäevaaktusel. Foto: Marica Nõmmemaa

Sügis on Vana-Kuustes ikka sündmusterohke ja selles on oma süü meie kandi auväärsetel sünnipäevalastel. Kodukandi kangelasel Julius Kuperjanovil oli 11. oktoobril 128. sünniaastapäev ning kooliharidust on Vana-Kuuste mail jagatud juba 257 aastat. Kirjanik Kalju Kanguri 97. sünniaastapäev, 25. oktoober, sattus koolivaheajale ja tema auks korraldab kool koostöös Kuuste raamatukoguga luulelugemise võistluse 8. novembril.

Pikkade traditsioonidega sündmused

Kõikidel nimetatud tähtpäevadel on juba üsna pikk traditsioon: J. Kuperjanovi sünnipäevi hakkasime tähistama kohe Eesti Vabariigi taastamise järel, K. Kanguri mälestuseks on õpilased võidu luulet deklameerinud 2005. aastast, mil kirjaniku sünnist täitus 80 aastat. Kooli sünnipäeva on erineval moel peetud küllap tegutsemise algusaegadest peale, aga esimene allakirjutanu osalusel toimunud suurejooneline vilistlaste kokkutulek, kus õnnistati ka uus koolilipp, peeti 1990. aastal.

Nüüd siis konkreetsemalt sündmuste juurde. Sõjasangarist vilistlase J. Kuperjanovi auks korraldame õpilastele sõjalis-sportliku mitmevõistluse, kus pannakse proovile nii osavõtja jõud, kiirus, vastupidavus kui täpsus. Ka sel sügisel valmistasime takistusraja ette tänu hea naabri Kuuste Auto abile ning esimest korda saime kasutada vahvat Tarzani rada, mis valla toel suvel meie parki rajati. Tänavuse võistluse parimad said diplomid ja kingitused kooli sünnipäeva aktusel. Noorimas vanuseklassis olid esikolmikud alates võitjast järgmised: tüdrukutest Elli Tann, Eleriin Kuusik ja Kadi Kõrgekuhi; poistest Sebastian Ojasalu, Egert Kolsar ja Pavlo Borysiuk. Keskmise kooliastme parimad olid tüdrukutest Stella Jurs, Mairin Palusoo ja Deiny-Christiin Tamm ning poistest Renno Polikarpus, Artur Nõmmemaa ja Alar Rannik. Vanimas kooliastmes kujunesid esikolmikud nõnda: tüdrukutest Victoria Polikarpus, Mariana Rudometov ja Anete-Marleen Arujõe ning poistest Sten Vesso, Chris-Marcus Valge ja Airon Andero Osula.

Mitmekülgne ja meeleolukas kontsert

Edasi jätkus sünnipäevapidu, nautides mitmekülgset ja meeleolukat kontserti, millega rõõmustas meid armsa naabri, Kambja Ignatsi Jaagu kooli õpilasorkester õpetaja Marika Lehiste juhendamisel. Kokku sai lepitud ka edasine koostöö muusikavallas.

Kuigi toimekate sügiskuude järel valdab südant tänutunne abivalmis kolleegide ja heade koostööpartnerite üle, terendavad silmapiiril juba uued suured ettevõtmised: kadrikarneval, 2. advendi tähistamine koos kogukonnaga ning loomulikult jõulupeod. Jõudu-jaksu meile kõigile!

Kaido Mark
Kuuste kooli huvijuht

Kino maale
EelmineKohtume raamatukogus! Raamatukogupäevad 2022
JärgmineIn memoriam Rahel-Edith Peetsalu