Mitmekesi Tallinnas Euroopa meistrivõistlustel laskmises

506
Manfred Kukk ja Kahru Männik rõõmustavad Karel Udrase ning Susanna Sule Eesti juuniorite rekordi puhul. Foto: Risto Aarrekivi

Unibet Saku Arena on 5.–13. märtsini Euroopa parimate laskurite päralt. Võistlustel jagatakse välja ka kaheksa võistlejakohta järgmise aasta Pariisi Olümpiamängudele.
Käesoleva aasta Euroopa meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises on meie jaoks erilised seetõttu, et kunagi varem pole korraga Eesti koondvõistkonda kuulunud kolme Ülenurme Gümnaasiumi Spordiklubi (GSK) laskurit. Tänavuseks maailmajao parimate mõõduvõtmiseks said õiguse esindada Eestit meesjuuniorite püssialadel Karel Udras, Kahru Männik ja Manfred Kukk.

Karel Udras, Kahru Männik ja Manfred Kukk moodustasid püssivõistkonna meesjuuniorite Eesti võistkonnavõistluses. Foto: Risto Aarrekivi.

Karelile juba kolmas, Kahrule teine ja Manfredile esimene kord nii esinduslikul võistlusel üles astuda. Hiljuti valminud uus Ülenurme spordihoone lasketiir on olnud heaks koduseks treeningpaigaks ja võistlemise kohaks. Hoopis teine tunnetus tulejoonel laskmiseks on aga avaral suurte võistluste ja kontsertide areenil.
Traditsiooniliselt võistlevad esmalt juuniorid, noorlaskurid, kes pole võistluspäeval veel 21-aastaseks saanud.

Teisipäeval, 7. märtsil peeti meesjuuniorite individuaalharjutus. Meie noormehed lasksid oma tavapärasel keskmisel tasemel. Üllatusi ei sündinud ei heas ega halvas mõttes. 60-lasulise harjutuses Karel Udras lõpetas võistluse 49. kohal 600,8 silmaga, Kahru Männik 597,4-ga oli 50. ja Manfred Kukk 594,7 silmaga 52. kohal.

Kolmapäeval, 8. märtsil oli naistepäev kui samal ajal ka Kareli 20. sünnipäev. Rõõmu tõi see meile kõige enam ka võistlustulemuse poolest. Segapaaride võistluses osales Karel koos oma kauaaegse võistluspartneri Rapla neiu Susanna Sulega.
Kaiu Laskurklubi ja Ülenurme GSK esindaja paaris püstitasid uue Eesti juuniorite rekordi 613,0 silmaga, mis andis 27. koha.

Karel Udras, Kahru Männik ja Manfred Kukk enne meeskonnavõistlust relvakaste avamas. Foto: Risto Aarrekivi

Neljapäeval, 9. märtsil võisteldi võistkonnaharjutuses. Eesti püssimeeskonna kolmiku moodustasid meie noormehed Paraku 11 osalenud meeskonna seast kellestki jagu saada ei õnnestunud.

Kambja vald on võistlustel esindatud veelgi mitme siinse elanikuga. Hiljuti sooritas ISSF B-litsentsi eksamid ja sai tunnistuse Kadri Irdt. Veel mõned aastad tagasi ise õhupüssiga Eesti parimate neidude hulka kuulunud tõrvandilanna on nüüd tegev kohtunikuna.

Tulevasteks võitudeks omandavad kogemusi maailma tipplaskurite toimetamisi jälgides vabatahtlike abistajatena Ülenurme Gümnaasiumi poisid Marten Kivisalu ja Lepo Jonuks, kes püstolilaskmises on omavanuste seas samuti Eesti tipus.

Võistluste direktor on Rahvusvahelise Laskespordi Föderatsiooni (ISSF) kõrgeimat kohtuniku A-litsentsi omav Unipiha mailt pärit kolonelleitnant reservis Kaupo Kiis.

Meil on ka tublid taustajõud. Noormeeste võistlusstardid said teoks Kambja Vallavalitsuse toetusel.

Võistlustele eelnenud treeningperioodil nõustas ja abistas meie kolmikut püsside seadistamisel ja elektrooniliste märkleheseadmete kasutamisel Ülenurme GSK juhatuse liige, tubli Tõrvandi mees Marko Aigro. Tema ettevõtte Masinateenus OÜ panus on olnud pidev ja sageli rahaliselt määratlematu, kuid tuntav.

Aivo Roonurm
laskespordi treener

Kino maale
EelmineKambja vallas kogunes ELVLi siseturvalisuse ja kriisisuutlikkuse riigieelarve läbirääkimiste töörühm
JärgmineSademevee kollektori ehitustööde tõttu suletakse Tõrvandi alevikus Aia tänav