Kauni kodu konkursile oodatakse kandidaate

820
Perekond Raua kodu Külitses Pärna teel pälvis mullu Vabariigi Presidendi tunnustuse ja nende kodu märgiti ära albumis „Eesti kaunis kodu 2022“.

Kambja vallavalitsus kutsub kõiki elanikke märkama Kambja vallas asuvat kaunist koduümbrust ja esitama hiljemalt 12. maiks ettepanekuid Tartumaa kauni kodu konkursile.

Esitada võib eramuid, väikeseid ühismaju, maakodusid, suvilaid, hotelle, turismitalusid, kooli- ja seltsimaju, kirikuid jt kultushooneid, kaldaid, järvi, tiike, kalmistuid, parkmetsi, samuti tootmishooneid- ja talusid, põllumajanduskeskuseid, aitkuivateid, töökodasid ning kergliiklusteid, terviseradasid, spordikeskuseid jne.

Maakondlik hindamiskomisjon külastab omavalitsuste esitatud kandidaate ja valib kolm kaunimat, arvestatakse terviklikku ruumimõju, heakorda ja haljastust.

Tartumaa kauni kodu konkurss on osa Eesti kodukaunistamise ühenduse üleriigilisest konkursist „Eesti kaunis kodu“, mille patroon on Vabariigi President. Konkursi tulemusena tunnustatakse üksikisikuid, kogukondi ja organisatsioone nii maakonna kui riigi tasandil.
Kodukaunistamisalase liikumise eesmärk on aidata kaasa Eestimaa kaunimaks muutmisele, ühise elukeskkonna korrastamisele ja meie kodukultuuri arendamisele. Kodu on meie jaoks palju laiema tähendusega, kui ainult perekonna elupaik ja koduaed. Seega hõlmab konkurss „Eesti kaunis kodu“ peale kodude ka muid paiku ja taristuid.

Kodukaunistamise liikumine Eestis sai alguse 1935. aastal, mil loodi maakodude kaunistamise selts. Mõned aastad hiljem hakkas ettevõtmist patroneerima riigipea. Sõja tõttu katkenud liikumise taaselustas 1997. aastal president Lennart Meri.

Ettepaneku saab esitada aadressil kambja.ee/kaunis-kodu

Täiendavat teavet jagab maaspetsialist Marge Einola.

Heigo Mägi

 


Samal teemal:

Kino maale
EelmineKambja valla ettevõtjate kevadkohtumine (toimub 18.04.2023)
JärgmineHeategevuslik sündmus „Kevadkoputus“ jõuab Tõrvandisse