Kambja lasteaias tutvustati perepäeval erinevaid riike

336
Üks perepäeva sportlikest tegevustest –lapsekandmine. Foto: Birgit Ojasalu

Perepäeva on Kambja lasteaed tähistanud juba mitmeid aastaid ja iga kord on sellel olnud veidi erinev nägu. Sel korral oli tähelepanu riikidel, mida on terve aasta ka õppetöös käsitletud.

2022–2023. õa alguses tõmbas iga lasteaiarühm loosiga riigi, mida tuli õpetajatel koos lastega uurida ja mille kohta põnevat infot otsida ning neid teistelegi tutvustada. Rühmad koostasid selleks lastepäraseid ja kaunilt kujundatud stende, kus sai teada huvitavaid fakte. Osaliselt ulatasid abikäe ka erinevad saatkonnad, kes toetasid temaatiliste materjalidega. Õppeaasta jooksul sai õpitud valitud riikide laule, tantse ning kokad pakkusid igal kuul ka mõne rahvustoidu.

Nii sai perepäeva algusesse planeeritud rongkäik, mis kulges ümber lasteaia territooriumi, ehteks erinevate riikide lipud ja sildid riikide nimedega. Järgnevalt tegid lapsed etteasteid, milleks olid eri rahvuste laulud ja tantsud. Etteastete osa lõpetas kõigi perepäeva osalejate ühine kaerajaan, mis oli tõeliselt heaks energiaandjaks, et jätkata juba sportlikult.

Perepäevale oli külla kutsutud ka Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum. Lasteaia ja muuseumi koostöös asusid osalejad läbima seitset tegevuspunkti, kus oli võimalik panna proovile kiirus, osavus, tasakaal, jõud, nutikus ja mängulisus. Kõige olulisem oli aga perede koos tegutsemine ja väikestest hetkedest rõõmu tundmine.

Tänu kogu lasteaia töötajatele, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumile, vanematele ning lastele!

Monica Roosve
Kambja Lasteaed Mesimumm liikumisõpetaja

Kino maale
EelmineNaised, teie tervis on teie enda kätes
JärgmineNädalavahetusel toimuvad Tõrvandis ja Kambjas kevadlaadad