Valli Vilu 70

364
Valli Vilu. Foto: Karolin Tõnismäe

Soinaste Lasteaia Laululind logopeed Valli Vilu tähistas 20. aprillil koos kolleegidega oma 70. sünnipäeva.

Ta on õppinud Tartu Ülikoolis logopeediks ning olnud aastakümneid lektoriks ja tudengite juhendajaks. Tartus on ta töötanud Pääsupesa, Meelespea ja Klaabu lasteaias. 2013. aastal otsustas Valli tööle asuda oma koduvallas ja abistab ning toetab Laululinnu lasteaia lapsi Soinaste majas.

Valli Vilu on välja andnud abistavad materjalid õpetajatele, logopeedidele, lapsevanematele: „Sõrmepere seiklused“ (2007), „Liisusalmid“ (2007) ja „Pannkoogipidu“ (2008), mida saab kasutada lapse kõne arengu soodustamiseks ning mis on SA Innove abil saanud populaarseks joonisfilmiks Youtube’s.

Valli on kolleegide poolt tunnustatud aasta laululind 2014 tiitliga. 2014 sai ta Zonta Tartu klubi naisõpetaja stipendiumi. Teda on tunnustatud „Eestimaa õpib ja tänab“ Tartumaa aasta suunaja 2016 tiitliga ning on olnud 2020. aastal riikliku haridustöötaja elutööpreemia kandidaat.

Valli teeb rohkem, kui seda nõuab tema igapäevatöö. Tema panus kaaskolleegide ja lasteaia arengusse, laste ja perede toetamisse ning noorte tulevaste õpetajate, logopeedide koolitamisse on hindamatu. Ta on eeskujuks kõikidele haridustöötajatele.

Soovime Vallile tervist, õnne ja jätkuvat rõõmu tööst, mida ta suure pühendumisega teeb.

Kaia Pärn
Soinaste Lasteaed Laululind direktor

Kino maale
EelmineSajandivanune meeskoor laulis järjekordse juubelikontserdi
JärgmineLuulekonkurss Mellistes