Luulekonkurss Mellistes

255
Foto: Anneli Bärlund

25. aprillil oli Melliste Algkool-Lasteaia saal luulet täis, sest esinema olid kutsutud Tartumaa lasteaedade parimad luuletuste esitajad 5–6- ja 6–7-aastaste vanuserühmades. Luulepäev annab koolieelikutele suurepärase võimaluse eneseväljenduseks, korrektse diktsiooni harjutamiseks ja esinemiskogemuse saamiseks.

Ürituse eesmärgiks on suunata lapsi eesti luule juurde, hoolimata tänapäeva kiirest info- ja tehnoloogilisest arengust. Seekordne konkurss oli ka juubelihõnguline. Luulekonkurssi korraldati kümnendat korda. Kambja Lasteaed Mesimumm võttis etlemiskonkursist osa juba üheksandat korda. Sel aastal esindasid meie lasteaeda 5-aastane Meribell Kiuru ja 6-aastane Neleriin Vahtla Rõõmulindude rühmast, juhendajaks õpetaja Anneli Bärlund. Meribell esitas Heiki Vilepi luuletuse „Elfriide“ ning Neleriin Ülle Kütseni luuletuse „Teaduskatsed koolis“.

Luulepäeva läbiviijaks oli Karu-Mati koos Mõmmibeebiga, kes kutsus lapsi esinema ning vahepausi sisustas toreda bingomänguga.

Luulekonkursi neljaliikmelisel žüriil oli raske ülesanne valida mõlema vanuserühma laste seast välja kolm parimat, keda hinnata ilmekuse, näitlejameisterlikkuse ning esinemisjulguse järgi.

Rõõmus üllatus ootas meid auhindade jagamisel, sest meie Meribell sai eripreemia sisuka teksti selge esituse eest.

Žürii esindaja sõnul olid kõik lapsed võitjad, sest esinemine suure kuulajaskonna ees nõuab lapselt erilist julgust ning eneseületust. Loodame ilusa traditsiooni jätkumist, et väärtustada eesti keelt, luuletajaid ja luulet.

Anneli Bärlund
Kambja Lasteaed Mesimumm Rõõmulindude rühma õpetaja

Kino maale
EelmineValli Vilu 70
JärgmineVõidukas ja suurepärane poolaasta Tõrvandi korvpallile