8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivSwedbank suurendab sularaha kättesaadavust Kambjas

Swedbank suurendab sularaha kättesaadavust Kambjas

SULARAHA: eurod. Foto: Avij 

Alates 01.01.2016 on pangabussi asemel võimalik võtta sularaha välja Kambjas Meie keti Haava kaupluses asuvast spetsiaalsest kaarditerminalist. Senini oli võimalik Kambjas sularaha saada üks kord kuus vaid Pangabussist. Uuest aastast on see võimalus klientidele Haava kaupluses vastavalt poe lahtioleku aegadele.

Sularaha väljavõtmiseks sisestab klient oma Swedbanki elektroonilise pangakaardi spetsiaalsesse kaarditerminali, valib soovitud summa ja kinnitab soovi pangakaardi PIN-koodiga. Maksimaalne ühekordne tehingu summa on 50 ja minimaalne 5 eurot. Kaardivaldajale on Swedbanki poolt pakutav teenus tasuta. Teenust saab kasutada iga päev kaupluse lahtioleku ajal ning piisava sularaha summa olemasolul kaupluse kassas.

Oktoobris avalikustas Swedbank tegevusplaani, kuidas kasvatada oluliselt sularaha kättesaadavust maapiirkondades. Selleks asendati 1-2 korda kuu jooksul Eesti 50 asulat külastava pangabuss püsiva ning igapäevast teenustasuta sularaha väljavõttu võimaldava lahendusega. Lisaks pakutakse edaspidi senistes pangabussi peatuskohtades vajaduspõhiselt ka nõustaja teenust. Swedbank lubas alates novembrist pakkuda sularaha Kambja Konsumis, kuid alles pärast teavitust alanud läbirääkimised Elva tarbijate ühistuga nurjusid ning pangabuss jätkas vallakeskuse külastamist. Nüüd on leitud koostööpartner Meie keti näol.

Swedbanki klienditeenuste divisjoni juhi Ulla Ilissoni sõnul võib projekti igati õnnestunuks lugeda. „Pangabussi muudatus hõlmas 50 peatuskohta üle Eesti. Pidasime läbirääkimisi nii kohalike omavalitsuste, kohalike äridega ning ka COOPi juhtkonnaga, et saada igasse bussi peatuskohta parim kohalikele oludele vastav lahendus. Selle tulemusena hakkab meie panganõustaja regulaarselt käima 26 asulas ning 28 asulas saab sularaha välja võtta kohalikust poest,“ loetles Ilisson projekti tulemust. „Sularahaautomaat oli juba olemas 20-s senises pangabussi peatuskohas, lisasime juurde veel kaks automaati uude kohta – Võsule ning Tõstamaale. Lisaks vahetasime viies kohas välja masinad – seniste ainult sularaha väljavõtu funktsiooniga masinate asemele panime kahesuunalised masinad – sularaha saab võtta välja ja panna ka sisse.“

Tartumaal puudutas muudatus nelja senist pangabussi peatuskohta: Alatskivi, Elva, Kambja ja Rõngu.

Kust saab sularaha Kambja vallas?

  • Sularaha väljamakse Swedbanki klientidele Haava poes Kambjas – tasuta.
  • Sularaha väljamakse SEB Postipangas Kambja postkontoris kuni 29.02.2016 – 0,4% summalt, kuid mitte vähem kui 2 eurot.
  • Sularaha välja makse Coop Säästukaart Plus omanikele Kambja Konsumis ja Rebase kaupluses – teenustasu 2% summalt, kuid mitte vähem kui 1 euro.
  • Sularaha väljastamine kirjakandjaga Swedbanki, SEB Panga, Nordea Panga, Danske Banki ja LHV Panga pangakaardi omanikele, kuni 400 €, tellimisel tel 661 6616 – teenustasu 8 eurot.
  • Sularaha väljamakse Kambja Hoiu-Laenuühistus, Kesk 2, Kambja.

 

Swedbanki teatel on endiselt kõige mugavamalt pangateenused Kambja klientidele kättesaadavad interneti, mobiili ning telefonipanga vahendusel.

Järgnevalt panga e-teenuste tuvustus.

Telefonipank

Telefonipank on nagu panganõustaja teenus ilma kontorisse tulemiseta, kliendina ei pea Te oma rahaasjade ajamiseks kuhugi minema – piisab, kui kodus helistate telefonipanga numbril 6 310 310. Telefonipangas suhtlete te otse nõustajaga.

Telefonipank on kiire, paindlik ja vahetu. Saate oma rahaasjadest ülevaate nii sageli kui vaja. Telefonipanga kasutamisel on teenus oluliselt pikemalt kättesaadav kui pangakontori puhul, sest telefonipank töötab tööpäevadel kella 8-20 ja nädalavahetustel kella 10-18.

Telefonipangas saate:

  •  Küsida infot oma konto kohta
  •  Teha vajalike maksetehinguid ja väärtpaberitehinguid
  •  Sõlmida lepinguid
  •  Sulgeda pangakaardi, kui see on kadunud
  •  Vastuseid igapäevastele küsimustele, mis on pangaga seotud

Selleks, et neid tehinguid läbi telefoni teha, tuleb sõlmida leping ja siis saate oma isikut tõendada paroolikaardi, PIN-kalkulaatori või mobiil-ID-ga. See on sarnane pangasaalis isiku identifitseerimisega.

Telefonipank on turvaline. Jälgige Teile antud juhiseid ja saate turvaliselt korraldada kõik vajalikud toimingud. Kõik telefonipanga kõned salvestatakse. Nõnda on Teil alati kindlustunne, et võimalike vaidluste ja arusaamatuste korral saab uuesti kuulata Teie ja pangatöötaja vahelise kõne salvestust.

Telefonipangaga liitumine

  •  Telefonipangaga saate liituda Swedbanki kontoris kliendinõustaja juures.
  •  Pärast lepingu sõlmimist saate paroolikaardi ning seejärel saate kohe mugavalt oma tehinguid tegema hakata.
  •  Telefonipangaga liitumine on tasuta ning kuutasu maksma ei pea.
  •  Tehingute eest teenustasud on samad, mis pangakontorist sama tehingut teostades.
  •  Telefonipanga kasutamisel on vajalik mobiiltelefoni või nuppudega lauatelefon.

Internetipank

Swedbanki internetipank on koht, kus pääsete oma makseid ja lepinguid sõlmima mis tahes kellajal ja mis tahes kohast – tähtis on vaid, et saate kasutada internetiühendusega arvutit. Internetipangast leiate infot nii meie teenuste kui ka Swedbanki kui organisatsiooni kohta. Samuti saate siin sõlmida lepinguid ning teha pangatehinguid. Internetipangas on paljude tehingute tegemine soodsam kui kontoris. Internetipanga kasutajaks saate, kui sõlmite pangakontoris lepingu.

Mobiilipank

Mobiilpank – pank alati taskus. Mobiilipanga kaudu on igalt poolt kiirelt kättesaadavad:

  • Kontojääk ja väljavõte
  • Maksed ja väärtpaberitehingud
  • Pangaautomaatide ja kontorite asukohad

Saldo mobiilis

Helistades mobiiltelefonilt numbrile 1503, saate igal ajal küsida telefoni teel infot oma konto jäägi kohta. Nii ei pea Te olema teadmatuses, kas kontol on ikka piisavalt raha soovitud ostu tegemiseks. Mobiiltelefoni kaudu konto jäägi küsimise eest tuleb tasuda vaid mobiilsideoperaatori kehtestatud teenusenumbri minutitasu.

“Saldo mobiilis” lepingu saate sõlmida internetipangas ja pangakontoris.

 Toimetas Heigo Mägi


 Samal teemal:

 

Loetumad