Armastus käib Tartumaa kaudu! – Algas Tartumaa toidusündmuste sari Tirin

202

Tartumaal sai hoo sisse maakonnaülene toidusündmuste sari Tirin. Sarja eesmärk on koondada piirkonna toiduvaldkonna võrgustikku, väärtustades kohalikku toorainet, toitu ja traditsioone. Toimub nii kohvikutepäevi kui laatu, aga ka eriilmelisi koolitusi ja põnevaid maitseväljasõite.

Tirin toimub Tartu kultuuripealinn 2024 kogukonnaprogrammi raames ning vältab 2024. aasta detsembrini. Sündmustele oodatakse nii lapsi, eakaid, peresid kui professionaale. Saabuvasse sügisesse jääb suuremaid traditsioonilisi iga-aastaseid laatu-festivale nagu Ülenurme Sügislaat ja Tõuloom Eesti Põllumajandusmuuseumis. Ent programmist leiab ka taaselustatavaid või alles oma nägu kujundavaid väikekogukondade ettevõtmisi: kohalikele toitlustajatele suunatud kesknädala trehvnung „Saame kokku leivatares“ Põllumajandusmuuseumis, koolitustesari „Toidukultuur Sibulateel“. Üritustesari haakub Tartu 2024 kogukonnaprogrammi osana kultuuripealinna programmi teemaga „Ellujäämise kunstid“. Arvestades aega, milles elame, on toidu jõudmine tarbijani mitmekihiline teema nii praktilise igapäevase vajaduse, maapiirkondade erinevate ettevõtlusvormide kui toidujulgeoleku seisukohast.

Sarja korraldavad Tartu kultuuripealinn 2024 korraldusmeeskond, LEADER tegevusrühm Tartumaa Arendusselts, piirkonna kohalikud omavalitsused, toiduvaldkonna väiketootjad-ettevõtjad ja tegusad kogukondade liikmed.
Üritustesarja programmi leiab: tartumaa.ee/tirin

Katri Kuusk
Tartumaa toiduvõrgustiku koordinaator

Kino maale
EelmineVeszprem-Balatoni külastus avas ungarlaste Euroopa kultuuripealinna mitmekesisust
JärgmineKambja segakoor Läte ootab uusi liikmeid