Meie Kristeli hingemuusikaõhtu

605
Fotod: Katrin Kärgenberg

Talveajale ülemineku eelõhtul toimus Rõngu kultuurimajas üks imeilus üritus, mis tegi hingele pai ja südame soojaks. Kambja naisansambli juhendaja Kristel Tikk võttis appi oma kolm ansamblit ja kalli venna ning tegi teoks kauaaegse unistuse – autorilaulude õhtu.

Rõngu rahvamaja juhataja avas kontserdi, lausudes, et Kristel on kõige parem näide selle kohta, kuidas muusika võib kanda.

Kristel ise kõneles nii: „Minu vanaema pilli mängida ei osanud, aga ütles, et kui mina oskaks, tõmbaks pilli ribadeks. Kui minu ema mulle rääkis, et vanaema suur soov oli, et keegi lapselastest muusikaga tegeleda võiks, käis minu sees „klõks!““. Eks nii see muusikaga tegelemise soov hinges helisema hakkaski.

Autorilaulude kontserdile olid kokku tulnud Kristeli lähedased ja sõbrad ning meelt paitavate laulude, hubase atmosfääri ja ühes hingavate inimeste sümbioosist sündis hingemuusikaõhtu, mis jääb nii lauljatele kui kuulajatele kauaks meeltesse helisema.

Kristeli kaunist loomingut esitasid Kambja naisansambel Lüüra, naisansambel Astra, ansambel Aare ja naised ning Kristel ise nii sooloesitustena kui koos vennaga duetina. Kristeli laulude sõnad panevad mõtlema elamise rõõmu, enda juurte ja elukogemuste üle: „Naerata argipäevas hallis…“, „Lauldes-tantsides hing on sul noor…“, „Üks päiksekiir – ja päev on päästetud…“, „Vahel kurbust täis on hingevikerkaar…“, „Vaikus – ja mu meel ei müha…“, „Oma koduõue muru risti-rästi on mu juuri täis…“.

Kambja naisansambli Lüüra jaoks oli sel kontserdil osalemine samuti eriline, sest ansambli neli uut lauljat said siin esimese kogemuse Lüüra koosseisus esinemises.

Aitäh, Kristel, soovime sulle jätkuvat loomisindu ja lõputult ilusaid kooslaulmishetki!

Kambja naisansambel Lüüra aktiivsed liikmed hooajal 2023/2024: Kristel Tikk, Lichettey Aavik, Ariel Raudsepp, Eha Paade, Helle Siigur, Juno Mandre, Kaarin Lukk, Krista Kommer, Magdalena Kalev, Marika Lehiste.

Katrin Kärgenberg

Kino maale
EelmineÜlenurme Gümnaasium tähistas 39. aastapäeva
JärgmineJulius Kuperjanov 129