Julius Kuperjanov 129

189
KUPERJANOVI JOOKS: Start takistusrajale on antud. Foto: Inga Kurgjärv

13. oktoobril tähistasime kodukandi kangelase ja meie kooli vilistlase Julius Kuperjanovi 129. sünniaastapäeva traditsioonilise sportliku mitmevõistlusega. Teadaolevalt on sõjamehe füüsilise toimetuleku aluseks jõu, kiiruse, täpsuse ja vastupidavuse piisav varu. Neid kõiki omadusi said meie kooli õpilased nii takistusrajal seigeldes, sõudeergomeetril rassides kui golfiketast visates proovile panna.

Sel sügisel olen jõudnud veendumusele, et ilmataat on meie spordirahva sõbralik toetaja, sest vahepealsete tormiste ja vihmaste päevade sekka on ta just võistluste ajaks tuule vaigistanud ja pannud päikese särama. Ja kuna kõnealuse võistluse takistusraja üks eripära on kõikide maas lebavate puutüvede ületamine, siis lisasid tuulepoisid mõned päevad enne starti rajale 120-aastase elupuu. Oma tiheda võra tõttu oli see võistlejatele paras katsumus.

Alljärgnevalt toon välja mitmevõistluse esikolmikud alates 1. kohast.

I kooliastme tüdrukud: Stefi-Ly Lepik, Adele Marleen Voore, Isabella Narits ja Säde Unt.

Poisid: Egert Kolsar, Patrick Narits, Hendry Pallo.

II kooliastme tüdrukud: Elli Tann, Mirtel Maala, Kadi Kõrgekuhi.

Poisid: Renno Polikarpus, Rait Nõmmemaa, Sebastian Ojasalu.

III kooliastme tüdrukud: Victoria Polikarpus, Kreete Meus, Mairin Palusoo.

Poisid: Sten Vesso ja Artur Nõmmemaa, Chris-Marcus Valge.

Kuna järgmisel aastal jõuab kätte J. Kuperjanovi 130. sünniaastapäev, on meie mõtted juba selle juures, kuidas tähtsat sündmust võimalikult väärikalt ja meeldejäävalt tähistada. Kuna varasematel kordadel oleme teinud koostööd Kuperjanovi jalaväepataljoniga, Kambja kogudusega, heade naaberkoolidega, kohaliku omavalitsuse ja kogukonnaga, Kaitseliidu ning noorkotkaste ja kodutütardega, siis leian nüüdki, et ürituse õnnestumise pandiks ongi meie ühine pingutus.

Kaido Mark
Kuuste Kooli huvijuht

Kino maale
EelmineMeie Kristeli hingemuusikaõhtu
JärgmineKuuste pere- ja noortekeskuses tähistati erilist päeva – „Tüdrukute õhtut“