Tõrvandi Raamatukogus toimuvad põnevad kohtumised

365
Anne-Mai Tevahi kohtumisõhtu. Foto: Tõrvandi Raamatukogu

„Raamatukogud on minu jaoks pea ainsad kultuurikandjad väikestes Eesti kohtades. Pean nende olemasolu kriitiliseks ning usun, et ilma raamatukogudeta poleks Eestil muud tähendust kui üks järjekordne haldusüksus. Aitäh, et olemas olete ja oma tööd nii pühendunult ja armastusega teete!”

Mihkel Raud kohtus huvilistega kolmapäeval, 04.10 Tõrvandi lasteaia saalis. Raamatukokku ei oleks me ära mahtunud, õnneks tuli appi Tõrvandi lasteaia direktor, kes pakkus lahkesti lasteaia ruume kasutada.

Mihkel Raud vestlemas lugejatega. Foto: Tõrvandi Raamatukogu

Tegemist on eesti laulja, kitarristi, endise poliitiku, ajakirjaniku, koolitaja ja kirjanikuga. Multitalent Mihkel Raud rääkis 75 minutiga kuulajatele ära oma elu sünnist tänaseni ja oma 8 raamatu sündimislood. Ta rääkis oma lapsepõlvest, kirjeldas päris naljakaid ning meeleolukaid seiku. Rääkis näiteks loo, kuidas ta pääses keskkooli lõpueksamitest. Tal on ilmunud 8 raamatut, Tõrvandi Raamatukogust on neid kõiki võimalik laenutada. Ise ta raamatukokku lugejana kahjuks väga tihti ei jõua, ta eelistab raamatuid endale osta. Küll aga satub ta raamatukokku päris tihti esinejana. Saime teada, et novembrikuus peaks ilmuma uus raamat ning raamatu „Musta pori näkku” järgi tehakse film.

Teisipäeval, 10.10 külastasid ja tutvusid Tõrvandi Raamatukoguga Tõrvandi Kooli 2.G klassi õpilased. 12.10 õhtul said kokku raamatuklubi huvilised. Raamatuklubi käib koos iga kuu teisel neljapäeval õhtul kell 18 Tõrvandi Raamatukogus. Kõik huvilised on oodatud liituma. Esmaspäeval, 16.10 algas raamatukogus taaskord lugemisprogramm „Lugemisisu”. Esimeses teematunnis käisid Tõrvandi lasteaia Pääsusabade rühm. Kolmapäeval, 18.10 olid raamatukogutunnis Tõrvandi Kooli 2.E klassi õpilased. Neljapäeval, 12.10 käisid raamatukoguga tutvumas Tõrvandi Kooli 2.F klassi õpilased.

Esmaspäeval, 23.10 kell 18 kohtus eesti näitleja ja luuletaja Anne-Mai Tevahi Tõrvandi raamatukogus huvilistega. Neljapäeval, 26.10 kell 14–17 oli kõigil võimalik Tõrvandi raamatukogus mängida erinevaid lauamänge. Reedel, 27.10 kell 10–12 laenutas ja soovitas Tõrvandi raamatukogus raamatuid Ingrid Ulst.

Raamatukogu fuajees on üleval näitus „Pihlamarjade maa”. Autoriks on Ingrid Ulst ja maalid on inspireeritud Setomaast. Näitus jääb avatuks 10.12.2023.

Kohtume raamatukogus!

Katre Puusta
Tõrvandi Raamatukogu direktor

Kino maale
EelmineTartumaal võtab jämesoolevähi sõeluuringust aastatega üha rohkem inimesi osa
JärgmineJõulukuine heategu „Tee head“