Imeline advendiaeg Aarike-mail

1160

Aeg kaob, kuid mälestused ja teod jäävad.

Alles see oli, kui hooldekeskuse töötajad osalesid sisekoolitusel „Pinged tööl ja nendega toimetulek“, kus sai lahti räägitud nii mõnigi igapäevaelu ja -tööd segav faktor. Sai arutletud, avaldatud mõtteid ja leitud ühiseid lahendusi. Koolituse viis läbi kogemustega psühholoog Marju Koor OÜst Jako Koolitus. Kõik jäid väga rahule. Aitäh ja loodame, et midagi tarvilikku sai meist igaüks kaasa.

9. detsembril süütasime juba traditsiooniks kujunenud 2. advendiküünla koos Tartu Kristliku Noortekodu kasvandike ja LC Tartu Tamme liikmetega eesotsas praeguse presidendi Toivo Kangroga. Advendiajaks sobilikud sõnad ja hingerahu jõuludeks lausus endine Peetri koguduse kirikuõpetaja, praegu pensionipõlve pidav Kalle Mesila. Kasvandike poolt esitatud muusikaline etteaste oli meeli ülendav. Päkapikud olid jätnud külalistele kingitused, üritusel osalejad maiustasid kompvekkidega.

Meid rõõmustas Kammeri kooli õpilaste jõulukontsert 19. detsembril, külla tulid päkapikud nii hooldekeskuse klientidele kui ka töötajatele.

12. detsembril pidas selle aasta viimase koosoleku sihtasutuse nõukogu, kus arutati 2018. aasta eelarve ja tegevuskava täitmist, kinnitati 2019. aasta tegevuskava.

20. detsembril toimus töötajate jõulueelne pidulik nõupidamine, kohtusime vallavanem Aivar Aleksejeviga ja kohtumise eel oli kõigil põhjendatud lootus, et ka päkapikud leiavad tee meie juurde.

21. detsembril toimus jõulueelne jumalateenistus, mille viis läbi Kambja koguduse kirikuõpetaja Andrus Mõttus. Sellele järgnes päkapikkude külaskäik kõikide klientide juurde.

28. detsember oli planeeritud päevaks, mil teeme kokkuvõtte selle aasta töödest ja tegemistest ning arutame 2019. aasta lähiaja plaane. Valmis on saanud 2019. aasta hooldekeskuse kalender, mis saadetakse koostööpartneritele, kohalikele omavalitsustele, sõpradele lähedalt ja kaugelt ja värvilised trükised jäävad ilmestama ka meie endi eluruumide seinu uueks pikaks aastaks.

Täname abivallvanem Ivar Tedremad, kes aitas koostöös maanteeametiga taastada teeviidad Tartu – Võru maanteele, juhatamaks teed Aarike hooldekeskusesse. Tänu Kambja vallavalitsusele, kes on aidanud finantseerida kahe kolmetoalise korteri rekonstrueerimist osalise dementsusega eakatele inimestele. Loodame, et uuel aastal vajalik abi jätkub ja aprillis-mais saame uued kliendid sisse võtta.

Täname meie koostööpartnereid ehituse, toitlustuse, tervise arendamise ja paljudel muudel aladel ning vallavolikogu meeldiva koostöö eest ja loodame, et uuel aastal kõik plaanitavad ettevõtmised teoks saavad.

Jagaksime uue aasta valmistamise retsepti, mille saime omakorda oma sõpradelt: „Võtame aasta kaksteist kuud ja puhastame need kadedusest, vihkamisest, kurbusest, tühisõnalisusest, teesklusest, kangekaelsusest, hirmust, egoismist, ükskõiksusest. Puhastatud kuud lõikame kolmeks võrdseks osaks. Tähelepanelikult proportsioone järgides jagame päevad samamoodi kolmeks nii, et kolmandik päevast saaks täidetud töiste tegemistega ja ülejäänud kaks kolmandikku täidaks rõõmus meel, huumor, nali ja laul. Lisame kolm kuhjaga lusikat optimismi, suure tüki usku, lusikakese kannatlikkust, mõned terad tolerantsi ja näpuotsaga viisakust ning lahkust kõigi, eriti töökaaslaste ja lähedaste suhtes. Kogu segu tuleb ääretasa üle valada armastusega. Kaunistamiseks kasuta lillede, headuse ja hoolivuse õielehti. Võta kolm korda päevas koos sooja sõna ja naeratusega.“

Mõnusat algamist-kulgemist aastal 2019!

Täname teid kõige hea eest, soovime jõulutähe valgust südameisse!

Olge hoitud ja armastatud!

Aarike Hooldekeskuse pere nimel juhataja ELLE OTT

Kino maale
EelmineTeine advendipühapäev oli Vana-Kuustes sündmusterohke
JärgmineRahvakohtunike valimine