Märkamise ja hoolimise aeg on käes

123
Küünlad ja piparkoogid saavad pühaderüü. Foto: Marica Nõmmemaa

22 aastat tagasi sündis aktiivse kogukonna ja koolipere ühistegevuse tulemusena 2. advendi tähistamise traditsioon. Igat korda on saatnud muusika, püha sõna ja piparkoogilõhn.

Sel aastal esinesid väikese jõulukontserdiga kooliõpilased, keda juhendas õp Mare Muru. Kuidas advendiajal võib inimeste omavahelistest hoolivatest suhetest kujuneda jõuluime, andis kuulajatele aimu Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Rootsi ilmekas jutt.
Olulise panuse ürituse õnnestumisse andis Kuuste Kooli õpilasesinduse asjalik ja tubli tegutsemine, mille tulemusena korraldati rahvarohke heategevuslaat. Esindatud olid kõik klassid ja müügilaudadel leidus mitmesugust kaupa käsitööst maitsvate hõrgutisteni.
Põneva ja loova tegevuse eest hoolitses Kuuste pere- ja noortekeskus, kelle asjatundliku juhendamise abil valmisid jõuludeks kaunid küünlad. Õpetajad Mare Voika ja Marju Orion pakkusid oma töötoas võimalust piparkooke kaunistada.

Tegusad toimetamised advendilaadal. Foto: Marica Nõmmemaa

Loomulikult oli Vana-Kuuste Naisseltsi ruumides avatud ka traditsiooniline käsitöö näitusmüük, sest tegemist on koostööpartneriga, kelle toel väärika ajalooga üritus üldse elujõu sisse sai.

Lõpetuseks tahan armsale kogukonnale uueks aastaks soovida meeldiva ja tegusa koostöö jätku, sest tulemas on sündmusterohke ja põnevaid väljakutseid pakkuv aasta.
Juba jaanuaris täitub 105 aastat võidukast Reola lahingust, mille tulemusena suudeti kaitsta äsja vabastatud Tartut ja anti hoog sisse otsustavale pealetungile terve Eesti vabastamiseks.

Kuna käes on Tartu kultuuripealinna aasta, on meie järjekordsetel mõisa külastusmängu päevadel loodetavasti rohkelt külastajaid oodata. Siinkohal teen tänukummarduse meie senistele tublidele koostööpartneritele ja soovin edukat uut aastat!

Kaido Mark
Kuuste Kooli huvijuht

Kino maale
EelmineVallavolikogu 20.12.2023 istungilt
JärgmineVallavalitsuse istungilt 13.12.2023