Eakate võimlemistund aitab hoida keha heas vormis

155
Eakate võimlemistund toimub Ülenurme spordihoone peeglisaalis. Foto: Erle Liivak

Vanusega teeb meie keha läbi muudatusi ja liikumine on üks parimatest tegevustest, mis aitab hoida keha heas vormis. Joseph Pilates on öelnud: „Sa oled ainult nii vana kui su lülisammas“. Mida ta sellega siis silmas pidas? Meie tänane elustiil võib olla üsna mugav ja kui me endile ise teadlikult kehalist tegevust ei otsi, siis võimegi veeta oma elu mugavustsoonis arvuti ja televiisori taga. Sellest tulenevalt jääb lülisammas üha kangemaks ja kangemaks ning nii me ei saagi varsti kummardudes kingapaelu kinni panna ja muid igapäevategevusi sujuvalt teha.

Treening toimub Ülenurme spordihoones

Ülenurme spordihoone peeglisaalis toimub neljapäeviti kell 17 rühmatreening, mis on just vanemale vanusegrupile suunatud. Seda tundi viib läbi treener Erle Liivak, kes on naasnud Eestisse pärast 20 aastat Iirimaal Dublinis. Erle on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna treeninguõpetuse ja spordijuhtimise eriala. Aastate jooksul on ta omandanud erinevaid teadmisi rahvusvahelistel koolitustel ja olles ka ise koolitaja, teab ta, kui oluline on jätkuvalt hoolitseda oma keha eest, et püsida eakohaselt oma parimas vormis.

Tunnis pööratakse tähelepanu ka liikuvusele ja paindlikkusele

Eakate võimlemistunnis juhitakse tähelepanu nii kehahoiakule kui ka kere tugevdamisele ning samas ka liikuvusele ja paindlikkusele. Tunni läbiviimiseks kasutatakse vahendeid kui ka tehakse harjutusi oma keharaskusega. Lühikesele soojendusele järgneb kogu keha treening, kus kasutatakse jõu- ja venitusharjutusi kogu kehale. Keha pannakse tegema just neid liigutusi, mida see looduse poolt on ette määratud tegema.
Tule, võta sõber kaasa ja proovi järele. See tund võib isegi meeldima hakata – mitte ainult tunni enda pärast, vaid ka sotsiaalsest aspektist või hoopis hea seltskonna pärast.

KVS

Kino maale
EelmineAlgas 2023. aasta tuludeklaratsioonide esitamine
JärgmineKambja pere- ja noortekeskuses asuvad ruumid läbisid põhjaliku uuenduskuuri