Kambja pere- ja noortekeskuses asuvad ruumid läbisid põhjaliku uuenduskuuri

147

Möödunud aasta suvel algasid ettevalmistustööd Kambja pere- ja noortekeskuse teisel korrusel asuvate ruumide kasutuselevõtuks. Hoone ülemisel korrusel asuvad toad olid ajast ja arust, kuid tänu sündinud plaanile ning osalisele riigi toele said ruumid kaasaaegse ilme.

Tööd hõlmasid pliidist trepini

Põhjalik renoveerimisprojekt valmis AD Projekt OÜlt 2023. aasta juuli lõpuks. Projekt sisaldas maja katusekorrusel olemasolevate korterite renoveerimist. Ümberehituse käigus lammutati soojamüürid koos pliitidega, sest toimiv keskküttesüsteem oli seal juba varasemast olemas. Lisaks vahetati välja uksed, rajati tuletõkkekonstruktsioonid, osaliselt muudeti seinte asetust, uuendati vee ja kanalisatsiooni sisevõrgud ning vahetati välja kogu elektrisüsteem. Muidugi said uue ilme ka kõik põrandad, laed ja seinad ning väärikas puidust trepp.

Õnnestumisse panustasid mitmed osapooled

Ehitustööd viis parima hinnapakkumise alusel läbi EV1 Ehitus OÜ. Elektritöid teostasid Elektrify OÜ ja Powtec OÜ. Vallavalitsuse poolt hoidis asjadel silma peal vallavara spetsialist Ragnar Veemaa. Tellijapoolne ehitusjärelevalve teostaja oli Rispeto OÜ. Tööd püsisid eelarves ja sujusid ilma tõrgeteta. Ehitustööd lõpetati detsembri keskpaigas.
Tehtu kogumaksumus alates projekteerimisest kuni ehitustööde ja möbleerimiseni oli 86 000 eurot, millest riigi toetus moodustas 38 000 eurot.
Päästeamet andis kasutusloa taotlusele positiivse otsuse ja väljastatud on ka kasutusluba.

Kambja pere- ja noortekeskuse kasutuseta ruumid renoveeriti rahandusministeeriumi meetme „Kohaliku omavalitsuse üksustele Ukraina sõjapõgenikele eluruumide korrastamise toetus“ abil. Hetkel on helgetes toonides ja möbleeritud ruumides leidnud kodu endale üks Ukraina perekond.

Suur tänu kõikidele, kes aitasid viia ellu suurepärast projekti. Järgmiste õnnestumisteni.

Kersti Luik
valla hankespetsialist

Kino maale
EelmineEakate võimlemistund aitab hoida keha heas vormis
JärgmineLähenemas on Kambja valla lasteaedade rühmade komplekteerimine