Ülenurme Spordiklubi laskurid on jätkuvalt poodiumikohtadel

905

Mõnevõrra muutunud Eesti laskespordi kalenderplaan on pakkunud võimalusi põnevateks võistlusteks. Meie noored laskurid on seda tänavu ka 10 m laskealadel, see tähendab õhkrelvadest laskmist, agaralt kasutanud ja silmapaistva eduga.

Juuniorite MV esikolmik 2024. Markus Minn, Karel Udras ja Nikita Filenkov. Foto: Marko Aigro

27. jaanuaril peeti Sürgaveres Eesti meistrivõistlusi juunioritele. Meie püssilaskurid noormehed on juba mitmeid aastaid olnud selle relvaliigi Eesti parimate seas. Nii ka seekord. 60-lasulise harjutuse põhiharjutuse, mis oli samal ajal ka võistkonnavõistluseks, lõpetas Karel Udras parima tulemusega, 608,5 silma, 7. koht kuulus Karl Eirik Kohavale 576,1 ja 8. koht Manfred Kukele 573,1 silmaga. Nemad said ka koha finaali kaheksa parima sekka medalivõitjaid selgitama. Tubli isikliku rekordi 571,2 lasknud Silver Dubkovski oli 12.

Ülenurme GSK hõbedased meesjuuniorid Karl Eirik Kohava. Karel Udras ja Manfred Kukk. Foto: Marko Aigro

Samal ajal võitis meie kolmik – Karel, Karl Eirik ja Manfred meeskondliku hõbemedali.
Finaalis oli parim jälle Karel Udras, temale teist aastat järjest meistrikuld, viiendaks tõusis möödunudaastane „pronks“ Manfred Kukk, Karl Eirik säilitas oma 7. koha ning 13-aastane Gerli Nuuter sai püssiharjutuses endast kuni kaheksa aastat vanemate neidudega konkureerides 22. koha 556,0-ga.
Püstolilaskmises oli neidudest 12. Marion Andra Väinänen 515-ga, noormeeste seas 13. Marten Kivisalu 528, 28. Silver Dubkovski 492 silmaga.

10.–11. veebruaril peeti Saku spordihoones samadel laskealadel täiskasvanute meistrivõistlusi. Püssilaskurid noormehed on ka meeste seas tegijad. Põhiharjutuse järel said finaali Karel Udras 2. tulemusega 612,1 silma, Lauri Lopp 3. tulemusega 608,8.
Kuna meilt võistlesid neli meeslaskurit, siis 17. koht kuulus Kahru Männikule 590,7 ja 26. koht kuulus Karl Eirik Kohavale 569,5 silmaga.
Kahetsusväärselt, allakirjutanud treeneri tähelepanematuse tõttu – koosseis jäi kellaajaliselt kinnitamata, jäid meie noormehed ilma taseme poolest väljateenitud meeskondlikust hõbedast.

Meeste püssi esikolmik 2024. Hõbemedal Kaur Laurimaa, kuldmedal Meelis Kiisk ja pronksmedal Karel Udras. Foto: Elmet Orasson

Finaalis võitis Karel Udras esimese täiskasvanute individuaalse medali. Loodetavasti on pronksmedal alles tulevaste tegude algus. Mullu suvel avas oma samalaadse medaliarve Lauri 50 m standardharjutuses hõbedaga.
Vägeva võistluse tegi püstolilaskmises Marten Kivisalu, kes parandas isiklikku rekordit korraga 12 silmaga. Uus 16-aastase poisi tipptulemus 540 oli meeste seas 24. 14-aastane Marion Andra Väinänen oli naiste konkurentsis 509 silmaga 26.

11.–14. jaanuaril Vilniuses peetud mitmesaja osavõtjaga Polonia 2024 võistlustel olid meie klubi esindamas Marion Andra ja Marten. Oma vanuseklassis said nad püstoliharjutustes 1. päeva ja 2. päeva laskmiste kokkuvõttes vastavalt 6. ja 10. kohad. Tüdrukule oli see esmakordne võistlus Eesti võistkonnas Euroopa noorte võistkondlikel meistrivõistluste kvalifikatsioonis. Tunnustus varasemalt välja lastud tublide tulemuste ja sihikindluse eest.
Siinjuures tuleb kiita Marteni ema Monika Kivisalu, kes sageli neid noori püstolilaskureid võistlustele viib ja toetab. Monika ja Ülenurme GSK (Ülenurme Gümnaasiumi Spordiklubi) juhatuse liige Marko Aigro on ka värsked laskespordi treenerid – EKR 3. taseme kutsetunnistuse omanikud.

Aivo Roonurm
laskespordi treener

Kino maale
EelmineMuudatused Tartu maakonnaliinidel alates märtsist
JärgmineOmniva personaalne postiteenus on maapiirkondades edaspidi tasuta