Käesoleva aasta sügisel toimub Nõos kümnendat korda Valguse festival, mille keskseks teemaks on Kuule maandumine ja mis kaasab lisaks tegevustele Nõo vallas ka piirkonna olulisemat objekti – Tartu lennujaama, kus leiab aset „maandumine“ ehk festivalinädala avamine. Selleks, et maanduda, tuleb aga esmalt lendu tõusta – juba 26. märtsil algusega kell 19 tähistame Tartu lennujaamas noortele mõeldud reiviga lennuühenduse taastumist Tartu ja Helsingi vahel.

Tartu lennujaamas aset leidev reiv ehk noorte tantsupidu on Valguse festivali eelüritus. „Valguse festivali temaatika edasi andmine on toimunud alati läbi tantsu, muusika ja valgusinstallatsioonide. Seda kõike pakub ka festivali eelüritus,“ lubab Valguse festivali reivi peakorraldaja Martin Lillevere. Progressiivset reivimuusikat mängib ja lasersõud korraldab 16Volti. Kohapeal on avatud ka kokteilibaar, kus pakutakse alkoholivabasid kokteile.

„Kümnendat korda toimuval festivalil oleme suunanud tähelepanu suures osas just noortele. Kui 26. märtsil korraldame Kambja ja Nõo valla noortele Valguse festivali eelüritusena reivi, siis 30. septembrist 6. oktoobrini aset leidva festivali raames on Tartu observatooriumi külastuskeskuses avatud üldhariduskoolide noortele suunatud kosmosevaldkonna karjäärinädal ja toimuvad erinevad töötoad. Nende läbiviijateks on oma ala teadlased ja ettevõtjad,“ tutvustas Valguse festivali peakorraldaja Ingrid Hamer eesootavat valgus- ja teaduspidu.

26. märtsil Tartu lennujaamas toimuva Valguse festivali reivi sihtrühmaks on eelkõige Kambja ja Nõo valla noored alates 16. eluaastast, kuid oodatud on ka teiste piirkondade noored. Sündmusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine plakatil oleva QR-koodi abil.

Reivile viib osalejaid buss, mis sõidab edasi-tagasi liinil Ülenurme Gümnaasium – Tartu lennujaam.

Ametlik lennuliiklus Tartu ja Helsingi vahel hakkab pihta 31. märtsil. 30. septembrist ootame aga kõiki Valguse festivalile „Kohtumine“, et üheskoos Kuule lennata.

Valguse festival on osa Tartu 2024 põhiprogrammist.

Brigit Pettai
Valguse festivali turundus- ja kommunikatsioonijuht

Valguse festivali reiv

Kino maale
EelmineKambja Kooriakadeemiaga tähistatakse 230 aasta möödumist esimesest eestikeelsest koorilaulust
JärgmineKambja ausambamäel mälestati iseseisvuspäeval vabadussõjas langenuid