Keelekirev nädal Kuuste Koolis: õppimine läbi keelte ja kultuuride

64
Õpilased pancake race võistlust läbimas. Foto: Jelena Fayzullova

Kuuste Koolis toimus 11. märtsist kuni 15. märtsini esmakordselt värvikas ja mitmekesine keeltenädal. Iga päev oli pühendatud erinevale keelele või keeleteemale, tuues õpilastele lähemale erinevaid keeli ja kultuure.

Esmaspäev – inglise keele päev

Nädal algas inglise keele päevaga, mil lapsed olid kaasatud mitmesse põnevasse tegevusse. Toimus aktiivne pancake race ehk pannkookide jooks. Lisaks võistlesid lapsed Kahootis, et näidata oma teadmisi ingliskeelsete lühendite ja väljendite kohta. Ülesandeks oli ka ingliskeelsete tekstilõikude põhjal ära arvata, milliste eesti lasteraamatutega on tegemist.

Teisipäev – alternatiivkommunikatsiooni päev

Teisipäeval keskenduti alternatiivkommunikatsioonile. Õpilased proovisid pantomiimi abil sõnu selgitada, mõistatasid punktkirja abil lauseid ning tutvusid viipekeelega. Külalisesinejana oli kohal viipekeeletõlk Keli Tubin, kes õpetas õpilastele viipekeelseid tähti ja väljendeid, aidates neil mõista keele olulisust ja kasutusvõimalusi.

Lapsed maailma keelte päeval plakatitelt huvitavaid fakte otsimas. Foto: Mariliis Hollo

Kolmapäev – slaavi keelte päev

Kolmapäeval tutvustati õpilastele slaavi keeli, kultuuri ja kombeid. See oli suurepärane võimalus õpilaste silmaringi avardada ja tutvustada neile erinevaid slaavi keeli ning nendega seotud traditsioone ja kombeid. Meie kooli ukrainlased tutvustasid Ukrainat kui ilusat ja mitmekesist riiki, jagades oma teadmisi ja kogemusi ning rääkides Ukraina rikkast kultuuripärandist.

Neljapäev – emakeelepäev

Neljapäev oli pühendatud emakeelele. Igast klassist valiti välja kõige ilusama käekirjaga õpilane, tunnustades sellega nende oskusi ja hoolivust. Lisaks osalesid 5.–9. klassi õpilased keeleteadmiste viktoriinis, testides teadmisi emakeele kohta.

Reede – maailma keelte päev

Nädala lõpetas maailma keelte päev, mil õpilased koostasid erinevate riikide kohta plakateid. Päeva jooksul sai saalis välja pandud plakatitelt leida huvitavat infot ja vastata tervele hulgale küsimustele nende maade kohta. Lisaks oli neil ülesanne ära arvata, millises keeles loetakse ette lõike Naksitrallide raamatust, mis oli põnev ja hariv väljakutse.

Keelekirev nädal oli koolielu rikastav ja õpilastele äärmiselt põnev. Iga päev tõi midagi uut ja huvitavat, võimaldades õpilastel laiendada oma keeleteadmisi ja mõista erinevaid kultuure. Tuleval õppeaastal on kavas korraldada sarnane üritus, tuues õpilaste ette uusi ning põnevaid keeleteemasid ja ideid.

Mariliis Hollo
Kuuste Kooli klassiõpetaja

Kino maale
EelmineLambamäng Mitteteatrite Festivalil
JärgmineMuutus Kambja volikogu koosseis