Kuuste Kooli lasteaialapsed said tõelise üllatuse osaliseks

699

Kuuste Kool asub võluvas paigas, kus loodus ja inimese loodud keskkond harmooniliselt kokku sulanduvad.
Siin pole lihtsalt imekaunis vana mõisapark, vaid see on ka rikkaliku linnuriigiga ala, kus iga nurga taga ootab avastamist uus looduse kingitus, mis teeb jalutuskäigud pargis tõeliselt põnevaks avastusretkeks.

Loodus ei lõpe pargiga

15. aprilli hommikul said lasteaialapsed tõelise üllatuse osaliseks, kui avastasid kurepaari ehitatud pesa mänguväljaku lähedal. Pesapaiga valik oli täiesti ootamatu, kuid samas äärmiselt südamlik.
Selle armsa pesa olemasoluga, on meil justkui oma vaatlustorn looduse imetlemiseks. Lapsed ja õpetajadki saavad iga päev jälgida, kuidas kured oma pesa ehitavad, hooldavad ja kasvatavad. See avab uue maailma nii suurtele kui ka väikestele, õpetades meile looduse ilu ja õrnust. Lisaks sellele on pesa läheduses käimine suurepärane võimalus õppida lugupidavat suhtumist loodusesse ja kaasinimestesse.
Kuuste Kooli kollektiiv otsustas anda kurepaarile nimed – Elsa ja Leo, seda viimast mõisnike Elsa Anna von Brasch ja Leo Oscar Maria von Siversi auks.
Ent nagu elus ikka, ei lähe kõik nii libedalt. Pesaehituse jätkamiseks oli vaja taotleda nõusolekut Tervishoiuametilt, Keskkonnakaitselt, Elektrivõrgult jne. Samuti on juba välja ilmunud teised kured, et võidelda pesitsustingimuste nimel.
Aga Elsa ja Leo ei kavatsegi alla anda ning nad on valmis oma pesa kaitsma igasuguse ohu eest, seistes uhkelt oma pooleliolevas pesas, nokad valmis võitlema.
Kured, Elsa ja Leo, on nüüd rohkem kui lihtsalt kaks kurge, kes on leidnud oma kodu lasteaia mänguväljaku ääres. Nad on saanud ka osaks Kuuste Kooli pärimusest, kandes endas austust ja mälestust nende ees, kelle nime nad nüüd kannavad.
Nii, et nüüd on meie lasteaias mitte ainult mänguväljak, vaid ka loodusliku ilu ja elu vaateplatvorm, kus igapäevaselt saab jälgida kurepaari eluolu ja pesaelu. Samuti on pesast saanud sümbol minevikust, mis jätkub elavalt ja võimsalt läbi aegade.

Terje Kink
Kuuste Kooli lasteaia Nublude rühma õpetaja

Kino maale
EelmineKambja lasteaed võtab tööle muusikaõpetaja ja logopeedi
JärgmineKoolijuhid mõtestasid kaasajastatud õpetaja töö- ja palgakorraldust