Muudatused ühistranspordi sõiduplaanides mais

112
Elroni rong Tartu–Koidula liinil Vana-Kuustes. Foto: Heigo Mägi

Alates 01. maist 2024 toimub mõningaid muudatusi Tartu maakonna bussiliinide sõiduplaanis, samuti ida- ja kagusuuna rongiliinidel, kus remontööde tõttu toimub asendusvedu bussidega.

Bussiliinile nr 432 Tartu–Luke–Elva–Rõngu–Elva (iga päev kell 18.30) on lisatud peatused Saariku, Lemmatsi, Näki, Kose ja Soo.

Liinile 438 Tartu–Nõo–Arbimäe–Elva–Rõngu–Puka–(Otepää), (iga päev kell 22.30) on lisatud peatused Veska ja Kähri, mida teenindatakse ainult nõudmisel.

Liinile 446 Tartu–Nõo–Arbimäe–Elva (E-L kell 19.50) on lisatud Saariku peatus.

Kuuel päeval maikuus sõidavad Tapa – Tartu vahel asendusbussid

Tapa–Tartu vahelisel raudteelõigul toimuvad remonttööd toovad alates 6. maist kaasa muudatused Tallinna–Tartu, Valga, Koidula/Piusa ja Jõgeva–Tartu liinide sõiduplaanidesse. Kuuel maikuu argipäeval sõidavad Tapa–Tartu jaamade vahel rongide asemel asendusbussid. Üksikuid sõiduplaanimuudatusi on ka osade Tallinna–Aegviidu ja Tallinna–Narva reiside sõidugraafikutes.

“Alates esmaspäevast, 6. maist lisandub Tallinna–Tartu liinile remonttööde tõttu olenevalt väljumisest 4-15 minutit sõiduaega. Lisaks tuleb maikuu kahe nädala teisipäevadel, kolmapäevadel ja neljapäevadel Tapa–Tartu vahelisel lõigul kasutada asendusbussi,” ütles Elroni turundusjuht Mariis Adamberg. Tapa–Tartu vaheline lõik on asendatud bussidega 7.–9. ja 21.–23. mail. “Juhime tähelepanu, et sel lõigul sõidavad kahe erineva marsruudiga bussid – üks teeb peatuse kõikides vahepeatustes, teine aga sõidab otse Tartusse/Tapale, vastav info on kuvatud bussi esiosas.”

„Et saaksime jätkuvalt tagada ühendused Tallinnaga, toob Tartu liini sõiduaegade muutmine kaasa ka muudatusi Valga ja Koidula/Piusa liini sõidugraafikutesse. Palume reisiplaane tehes igapäevastel sõitjatel väljumisajad kindlasti üle kontrollida.“

“Remonttööd Tapa–Tartu vahel kestavad aasta lõpuni. Need valmistavad küll ebamugavusi, ent on hädavajalikud, et tulevikus saaksime pakkuda sagedamat sõiduplaani ja kiiremat kohalejõudmist.“

Alates 6. maist on üksikuid muudatusi ka osade Tallinna–Aegviidu ja Tallinna–Narva reiside sõiduplaanides.

Aprilli lõpust saab taas rongiga Piusale

Alates 29. aprillist pikeneb Tartu–Koidula reisirongiliin Piusani, Tartu–Koidula–Piusa liin saab puhkepäevadeks ka lisareisi.

„Kevadest varasügiseni on osade Tartu–Koidula suuna reiside lõpp-peatus Piusal, et saaksime paremini vastata rongireisijate ootustele ja vajadustele andes võimaluse mugavalt külastada Piusa koobastiku looduskaitseala,“ ütles Elroni turundusjuht Mariis Adamberg. “Alates esmaspäevast, 29. aprillist väljub rong Tartust Piusale iga päev kell 10.06 ning puhkepäeviti lisaks veel ka kell 15.22. Piusalt tagasi saab tööpäeviti kell 14.59 ning puhkepäeviti kell 13.11 ja 17.06.”

“Kõik Piusa ja Koidula rongide ajad on Tartus ühildatud Tallinna-suunaliste rongidega, et oleks võimalik mugavalt ümber istuda ja ka kaugemal elavad inimesed saaksid Lõuna-Eesti külastamiseks kasutada kiiret ja keskkonnasõbralikku rongiühendust,” lisas Adamberg.

Vaata ka:

Kino maale
EelmineVäljapanekul on välisõhus leviva müra vähendamise tegevuskava
JärgmineVallavalitsuse istungilt 24.04.2024