Eesti Vabariik 101 Ülenurme lasteaias

1632

24. veebruar on oluline päev iga eestlase jaoks. Selle tähtsa päeva puhul korraldatakse üle Eestimaa kõikjal väga erinevaid üritusi. Ülenurme lasteaias on juba pikalt olnud tavaks selle erilise päeva pidulik tähistamine ning kombeks on korraldada kogu lasteaiaperele aktus. 101. sünnipäeval ei saanud ka kuidagi teisiti olla, mistõttu kutsusid Sipsikud kogu lasteaiapere 22. veebruaril pidulikule kontserdile. Kõikidel rühmadel oli sel päeval avanenud võimalus oma kaaslastele esineda ja õpitut demonstreerida, seda nii laulude, luuletuste kui ka tantsude näol.

Foto: Mari Sults

Sipsikud olid selleks pidulikuks päevaks valmistanud juba terve kuu suurt üllatust, mida tiheda saladusloori all teiste eest peidus oli hoitud. Nimelt valmis Eesti Vabariigile 101. sünnipäeva kingiks multifilm-muusikavideo „Eesti laps“, mis 22. veebruari hommikul koguni ETV-s ekraanile jõudis. You Tube`i vahendusel on meie tervitus Eestimaale kogunud ohtralt vaatamisi.

Aktusele järgnes pidulik koogisöömine – iga rühm oli eelmisel päeval endale küpsisetordi meisterdanud. Kuid ega sellega üllatused veel lõppenud! Pärast tordisöömist kogunes lasteaiapere õues, kus ootasid Kuperjanovi pataljoni noored sõdurpoisid, kes lastele lühidalt sõdurielust rääkisid ning näitasid ja õpetasid, kuidas paraadil marssima peaks. Piduliku marsimuusika saatel said kõik sõduri kombel marssimist ka ise proovida.

Foto: Mari Sults

Lastele üsna ootamatult ja elevust tekitavalt jõudis kohale päeva nael – kaitseväe soomuk ning meditsiiniauto, millega oli lastel võimalik hiljem väga lähedalt tutvuda ja isegi Tõrvandi vahel väike sõiduring teha. Samal ajal, kui osad lapsed sõidukeid uurisid, said ülejäänud lapsed tutvuda sõdurite varustusega – proovida selga kokku pakitud seljakotte, kiivreid ja veste, lahti tehti ka meditsiinikohver ning uuriti selle sisu.

Kui kõik lapsed olid saanud uhked soomukiringid tehtud, suunduti sõdurisuppi sööma. Kuna sõdurid tulid lastega koos söögisaali lõunale, oli see lõunasöök ikka väga eriline ning tähekese-sõdurisupp kadus sel päeval lasteaias viimse piisani pottidest. Laste uni oli sel päeval voodites magusam kui kunagi varem, sest sõduri moodi kuuse all magamist ei soovinud keegi proovima minna.

MARI SULTS,
Ülenurme lasteaia Sipsikute rühma õpetaja

Kino maale
EelmineSeitsmes luulekonkurss „Kodu“
JärgmineVastuvõtt Ülenurme gümnaasiumi 10. klassi