Liikuma kutsuv kool

1034
Koolitusel õpetati noortele, kuidas olla hea mängujuht ja mänge läbi viia. Lõbusalt jooksult tabatud Laura on järgi proovimas võimalikku mängu, mida noorematele õpetada. Foto: Merlin Ponna

3. aprillil toimus Ülenurme gümnaasiumis projekti „Liikuma Kutsuv Kool“ raames koolitus. Võrgustikuga liituti hiljuti.

Koolitusel õpetati noortele, kuidas olla hea mängujuht ja kuidas mänge läbi viia, ning arutleti erinevatel mängujuhtidega seotud teemadel. Muidugi mängiti ka ise erinevaid mänge. Meie koolist osalesid järgmised õpilased: 7. klassist Laura Lajal, Grete-Ly Aarna, Stella Elisabeth Saar, Greta Torila ning 4. klassist Marleen Aru, Kätlin Goos ja Marto Martti Mainsoo. Noori oli aulasse kokku tulnud ka teistest koolidest, näiteks Juhan Liivi nimelisest Alatskivi koolist, Kuusalu keskkoolist, Sillaotsa koolist ja Võru kesklinna koolist. Koolitust viisid läbi Tartu ülikooli liikumislabori tudengid Mark ja Anette.

Usume, et õppisime korralikult, kuidas vältida mängude korraldamisega seotud riske ja milline peaks olema üks hea mängujuht. Ning koos leiame, et mängujuht peaks olema konkreetne, mänguhimuline ja kaasahaarav.

Koolituse üks eesmärke oli see, et nüüd hakkame ise koolis korraldama liikuvaid vahetunde, et kaasata tegevustesse nooremaid õpilasi. Algklasside õpilased said juba vahetunni sisustamise kogemuse kätte, korraldades kaasahaaravaid tegevusi esimeste klasside õpilastele. Seitsmenda klassi õpilastel on see võimalus pärast koolivaheaega. Lisaks plaanivad Grete-Ly ning Greta nende sisukate liikuma kutsuvate vahetundidega teha ka midagi huvitavat oma loovtöö raames.

Jäime koolitusega väga rahule ning õppisime palju uut mängujuhiks olemise kohta.

Teksti koostasid 7.a klassi õpilased
LAURA LAJAL, GRETA TORILA, STELLA ELISABETH SAAR ja GRETE-LY AARNA

Kino maale
EelmineAbiturientidele kõlises koolikell viimast korda
JärgmineVaba aja veetmise võimalused Õnnemaal