Raamatukogu mängupäevad Laululinnu lasteaias

1756

Tõrvandi raamatukogu juhataja Liivi Paumets külastas 13. ja 22. märtsil Laululinnu lasteaedu ja tutvustas lastele raamatukogu tööd. Tal oli kaasas väike raamatukogu, kus leidus raamatuid nii väiksematele kui suurematele lugemissõpradele.

Iga rühm käis lasteaeda tulnud raamatukoguga tutvumas ja kuulis Liivi käest huvitavaid fakte raamatukogu tööst. Näiteks said lapsed teada, et Tõrvandi raamatukogus on umbes 20000 raamatut, aga suurtes linnaraamatukogudes on neid palju rohkem. Arutleti, mis vahe on raamatukogul ja raamatupoel ning kuidas saab raamatukogust raamatuid laenutada. Mõned lapsed, kes on eelnevalt raamatukogu külastanud, teadsid, kuidas raamatuid laenutada, aga leidus ka neid, kes polnud veel raamatukogus käinud.

Väga tähtis vestlus oli teemal „Kuidas tuleb raamatuid hoida?“. Selle teema arenedes jõuti jutuga selleni, et raamatute liimimisel (täpsemalt liimi koostises) on kasutatud kondijahu ning see on üks oluline põhjus, miks ei tohiks raamatut kindlasti lemmikloomade lähedale jätta – kõik ju teavad, et koertele meeldib väga konti närida! Üks laps võrdles raamatu lugemist soki kandmisega – kui sokke palju kanda, siis need kuluvad ära, samuti on raamatuga, kui seda liiga palju lugeda. Teema pakkus lastele palju nalja ja elevust.

Pärast suuri arutelusid jutustas Liivi igale rühmale mõne muinasjutu või luges luuletust.

Kui tähtsad jutud peetud, tutvustas Liivi lastele kaasatoodud raamatuvalikut – leidus raamatuid inimkehast, autodest, muinasjutukangelastest, loomadest, loodusest, tähtedest, kosmosest, piraatidest ja paljust muust põnevast. Kõige populaarsemaks ja huvi pakkuvamaks raamatuks osutus mõlemas Laululinnu majas pimedate kirjas olev raamat, mille lugemiseks peab kasutama sõrmi.

Laululinnu Eerika majas oli raamatukogu avatud terve nädala ning rühmad said koos oma õpetajatega seal iga päev uudistamas käia.

VIENO RJABOVA,
TIINA HELISTE,
Laululinnu lasteaia õppealajuhatajad

Kino maale
EelmineVaba aja veetmise võimalused Õnnemaal
JärgmineEmakeelekuu Ülenurme lasteaias